Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με τον υφ. Παιδείας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Όχι στις συγχωνεύσεις - Κάλυψη τώρα των κενών με νέους εκπαιδευτικούς!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

                  

   ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Την Παρασκευή 16/11 η ΕΛΜΕ Πειραιά, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας (3η κινητοποίηση μέσα σε μια βδομάδα) με κύριο αίτημα: ούτε ένα τμήμα λιγότερο, ούτε μια συγχώνευση τμημάτων, κάλυψη των κενών. Συγκέντρωση με παρόμοια αιτήματα (επαρκή χρηματοδότηση της παιδείας, όχι συγχωνεύσεις σχολείων) πραγματοποιούσαν την ίδια μέρα και ο σύλλογος δασκάλων με την Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Πειραιά αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει για το τι έγινε στη συνάντηση, αφού τόσο από τη συγκέντρωση των συναδέλφων του Πειραιά, όσο και από τη συνάντηση, απουσίαζαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι εκπρόσωποι δηλαδή της ΠΑΣΚ, της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της ΔΑΚΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παρέδωσε στον Υφυπουργό την ανακοίνωση- υπόμνημα της ΕΛΜΕ και του ανέπτυξε προφορικά τα ζητήματα των συγχωνεύσεων, της δωρεάν μεταφοράς και της σίτισης των μαθητών. 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Πειραιά 70 περίπου κενά εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ πιέζει και για υπερωρίες τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η πολιτική αυτή είναι αντιεκπαιδευτική, απαράδεχτη, αποτελεί πλήγμα για το Δημόσιο Σχολείο, την παιδαγωγική διαδικασία, το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση, και δημιουργεί εργασιακά προβλήματα κι αβεβαιότητα στον εκπαιδευτικό (σε  συνδυασμό με το μνημόνιο 3 και την αξιολόγηση) που δυσχεραίνουν το έργο του. Η εγκύκλιος για 25+10% είναι αυθαίρετη, ερμηνεία-εφαρμογή του νόμου, που ορίζει τμήματα  μέχρι 30 μαθητές. Είμαστε αντίθετοι με κάθε συγχώνευση και η θέση της ΕΛΜΕ είναι για έως 20 μαθητές στο τμήμα, και μάλιστα σήμερα που η κατάσταση της λαϊκής οικογένειας χειροτερεύει κι οι μαθητές έρχονται στο σχολείο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

                 Ο Υφυπουργός απάντησε μεταξύ άλλων: «άλλες πιστώσεις δεν υπάρχουν, τελειώνουν. Το κύριο είναι να έχουν δασκάλους τα παιδιά.(!) Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων γίνονται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού συστήματος. Πώς γίνεται σε άλλες περιοχές να περισσεύουν εκπαιδευτικοί και σε άλλες να έχουν έλλειμμα; Συγχωνεύσεις γίνονται όταν τα τμήματα είναι ολιγομελή π.χ., 11 μαθητές στο ένα και 13 στο άλλο (δε βάζουμε, είπε, και 40 μαθητές σ

Keywords
Τυχαία Θέματα