Η τράπεζα θεμάτων της Α Λυκείου

Tweet

Με τον τελευταίο νόμο (4186/13) για το νέο λύκειο, που είναι ακόμα πιο νέο από το νέο λύκειο που είχε θεσπίσει η κ. Διαμαντοπούλου, καθιερώνεται η ''τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας'' για το λύκειο.

Ο συγκεκριμένος νόμος πουθενά δεν ορίζει τι είναι η ''τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας''. Εκείνο που ορίζει είναι ότι την δημιουργία και τη λειτουργία της, θα την καθορίσει ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και

ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. Οι προαγωγικές εξετάσεις της πρώτης λυκείου θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου. Με βάση τον ψηφισμένο νόμο το 50% των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα της πρώτης λυκείου θα πρέπει να μπουν με κλήρωση από την ''τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας''. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

Η πρώτη περίπτωση είναι να μην γίνουν οι εξετάσεις με βάση τον νέο νόμο, αλλά με βάση τον παλιό. Αυτό θα σήμαινε ότι το υπουργείο παιδείας θα παρανομούσε. Έναν ψηφισμένο νόμο, με δική του ευθύνη, δεν θα τον εφάρμοζε.

Σε όλα τα κράτη της Αφρικής αυτό θα είχε επιπτώσεις σε κάποιους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Η δεύτερη περίπτωση είναι οι εξετάσεις της πρώτης λυκείου να γίνουν με το 50% των θεμάτων από όλα τα μαθήματα, να κληρωθούν από μια ''τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας''. Τη συγκεκριμένη τράπεζα δεν την έχει δει κανένας καθηγητής δημοσίου σχολείου μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο (17/01/2014). Πάνω από τη μισή ύλη έχει διδαχθεί στους μαθητές χωρίς να ληφθεί υπόψιν καμία τράπεζα θεμάτων. Άρα οι μαθητές θα εξεταστούν σε παντελώς άγνωστα θέματα.

Πάλι σε όλα τα κράτη της Αφρικής αυτό θα είχε επιπτώσεις σε κάποιους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

odaskalakositanleventia.blogspot.gr

Tags: τράπεζα θεμάτων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα