Καταγγελίες Σχολικών Συμβούλων για υποβαθμολόγηση και αποκλίσεις στη βαθμολόγηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια

Tweet

Η ΠΕΣΣ θεωρεί ότι η ΑΔΙΠΠΔΕ δεν έχει τη δυνατότητα, βάσει των προβλεπομένων στο Π.Δ. 152/2013 (Άρθρο 20, παράγ. 2), να μειώσει τη Βαθμολογία του ενιστάμενου και ζητά:

Α. Να υπάρξει σχετική διευκρίνιση από την ΑΔΙΠΠΔΕ.

Β. Σε κάθε περίπτωση, επειδή λήγει σήμερα (19 Σεπτεμβρίου) η προθεσμία της υποβολής των ενστάσεων, εάν τυχόν υπάρξει άλλη εξέλιξη – κάτι που θεωρείται απίθανο – θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα, σε όσους ενιστάμενους επιθυμούν,

να αποσύρουν την ένστασή τους.

«Κωφεύει» το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στο ρεπορτάζ του esos (15-9-14) και το οποίο έχει ως εξής:

Οι διαδικασίες και το αποτέλεσμα στην αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, απέδειξαν ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση δεν εξασφάλισε το κύρος αυτού του νέου θεσμού, με αποτέλεσμα να γίνει το «έλα να δεις».

Συγκεκριμένα στη διαδικασία αξιολόγησης επικράτησε το πλήρες «μπάχαλο», καθώς, οι Περιφερειακοί Διευθυντές, ακολούθησαν διαφορετικές μεθόδους στο ζήτημα της συνάντησης- «συνέντευξης». Στην Αττική και Θεσσαλονίκη οι Περιφερειακοί διευθυντές καλούσαν ανά ομάδες τους σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στην Αν Μακεδονία ο Περιφερειακός Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη, αλλά γίνονταν συζήτηση και όχι συνέντευξη Στην Πελοπόννησο ο Περιφερειακός Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις είχαν χαρακτήρα συνέντευξης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Από τις φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης, προκύπτει ότι οι βαθμολογίες διαφέρουν κατά Περιφέρεια. Για παράδειγμα υπάρχει Περιφερειακός Διευθυντής που βαθμολόγησε με 95 και 100 σχεδόν τα αξιολογούμενα στελέχη , ενώ άλλος Περιφερειακός διευθυντής έβαλε βαθμούς 65 και 70.

Ο υπουργός Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τις βαθμολογίες των στελεχών εκπαίδευσης, για ένα ακόμη λόγο , ότι κυκλοφορούν έντονα οι στελέχη εκπαίδευσης που είναι ή ήταν κοντά στην εξουσία βαθμολογήθηκαν με άριστα. Ετσι μόνο θα αποφευχθεί η όποια “σκιά”.

ΦΟΒΙΕΣ

Επειδή οι βαθμολογίες της αξιολόγησης θα ληφθούν υπόψη στα κριτήρια για τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης που θα γίνουν τον Ιούλιο του 2015, υπάρχει κίνδυνος Σχολικός Σύμβουλος, ο οποίος θα θεωρήσει ότι ενδεχομένως να κινδυνεύει από εκπαιδευτικό που θα τον αξιολογήσει , να του βάλει χαμηλή βαθμολογία. Δυστυχώς το ΠΔ δεν προβλέπει κάποια ασφαλιστική δικλίδα σ αυτές τις περιπτώσεις, πέραν της ένστασης.

Πηγή: dictyo.gr

Tags: ΠΕΣΣσχολικοί σύμβουλοι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα