Καθαρίζοντας με χαρτομάντηλο το βόθρο

Tweet Αρθρογράφος: του Κώστα Βαξεβάνη

Open Sans', sans-serif;"Ας πάμε όμως στο ειδικό και συγκεκριμένο. Μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη που αφορά την λειτουργία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου .Το ΤΤ είναι ένα κομμάτι του τραπεζικού συστήματος της χώρας, αυτού του συστήματος της τραπεζικής κλεπτοκρατίας. Οι τράπεζες αποτελούν την πέτρα του σκανδάλου της κρίσης. Φόρτωσαν στην οικονομική κρίση τη σκανδαλώδη λειτουργία τους και συνεχίζουν ως σήμερα να λειτουργούν προκλητικά. Οι Έλληνες πληρώνουν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση, όσα έφαγαν ή έδωσαν σε δικούς τους για να φάνε οι τραπεζίτες./pp Open Sans', sans-serif;">Από όλο αυτό το σύστημα της τραπεζικής βρωμιάς έχουν ερευνηθεί από την εισαγγελία δύο Τράπεζες. Η Proton του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τώρα το ΤΤ. Τι έχει γίνει με το υπόλοιπο κομμάτι; Τι έχει γίνει με την Πειραιώς, με την Τράπεζα και τα κόλπα του Βγενόπουλου, με την Eurobank, με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ, με τα κόκκινα δάνεια της Εμπορικής; Τίποτα.

1. Το σύνολο των σκανδάλων στο Τραπεζικό σύστημα, ξεκινάνε από την ίδια τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδας. Η κεντρική Τράπεζα η οποία αποτελεί τον ελεγκτικό μηχανισμό του τραπεζικού συστήματος είναι η αιτία που αυτά εξελίχθηκαν ανεξέλεγκτα. Την ίδια ώρα η ένοχη Τράπεζα, εμφανίζεται να γνωμοδοτεί για τα σκάνδαλα ως μάρτυρας απέναντι στην Εισαγγελία αντί να είναι υπόδικη.

Τράπεζα της Ελλάδος που αποφαίνεται πως ο Λαυρεντιάδης δεν έπρεπε να πάρει το δάνειο, ήταν αυτή η οποία επτά μήνες μετά του έδωσε την Proton Bank αναγνωρίζοντας πως έχει ρευστότητα και εγγυήσεις για να διαχειριστεί καταθέσεις 3 δισεκατομμυρίων./pp Open Sans', sans-serif;">Είναι προφανές λοιπόν, πως η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος ο Προβόπουλος, έχουν τη διακριτική ευχέρεια να αθωώσουν ή να ενοχοποιήσουν κάποιον εμφανίζοντάς τον απειλητικό ή αναγκαίο για την «ευστάθεια των τραπεζών». Ας δώσουμε και πάλι δύο παραδείγματα.

Οι εισαγγελείς ορθά υποστηρίζουν πως εξετάζουν την κάθε υπόθεση ξεχωριστά και δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία. Δεν μπορούν δηλαδή να αφήσουν την υπόθεση ΤΤ, επειδή υπάρχουν και άλλες παρανομίες που δεν έχουν ελεγθεί. Αυτό είναι και αυτονόητο και σωστό. Πρέπει όμως η Δικαιοσύνη, αν θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και όχι να επικαλείται τη νομιμότητα, να πάρει μέσα από τα όργανά της την απόφαση να ελέγξει αυτό τον βόθρο των Τραπεζών ξεκινώντας από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος. Διαφορετικά αυτό που θα συμβαίνει θα είναι να χρησιμοποιείται από τον βόθρο τον ίδιο για εκτόνωση. Για να διαφύγουν δηλαδή μερικά λύματα πριν πνιγούν και οι ίδιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita