«Κυνηγήστε Απινιδωτές, όχι Πόκεμον» κοντά σε σχολεία, δημόσιους χώρους και κτίρια!

Μία χρήσιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, που κυριολεκτικά θα μπορεί να σώσει ζωές, πρόκειται να διατεθεί σύντομα στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να δει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν πού υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AED) κοντά στην περιοχή στην οποία βρίσκεται (σχολεία, δημόσιοι χώροι και κτίρια), ώστε να μπορεί έγκαιρα να μεταφέρει το μηχάνημα κοντά στο θύμα καρδιακής ανακοπής και να το βοηθήσει να επιβιώσει.

Με σύνθημα «Κυνηγήστε Απινιδωτές, όχι Πόκεμον», ο οργανισμός «Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν ζωές» είχε την πρωτοβουλία για

την ανάπτυξη της εφαρμογής που θα φέρει τους πολίτες κοντά στο υπάρχον δίκτυο απινιδωτών της επικράτειας, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορούν εύκολα να βρουν το στίγμα του κοντινότερου μηχανήματος και να οδηγηθούν σε αυτό μέσω GPS.

Την εφαρμογή αναπτύσσει η εταιρεία Ελλήνων προγραμματιστών «Dreamlab Technologies», ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή της θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει χρήση του δικτύου απινιδωτών μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.kidssavelives.gr. Πατώντας με τον κέρσορα πάνω στον χάρτη των απινιδωτών, μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες, όπως το ακριβές στίγμα του, το τηλέφωνο του υπεύθυνου, εάν το μηχάνημα είναι λειτουργικό, και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε αυτόν.

«Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 300-400 απινιδωτές, έξι βρίσκονται στην περιοχή των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Είμαστε πολύ χαμηλά, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία που διαθέτει πάνω από 20.000. Το ευχάριστο είναι ότι βοηθήσαμε να τοποθετηθούν οι πρώτοι τέσσερις απινιδωτές σε ελληνικά σχολεία και άλλοι 25 σε χωριά, γυμναστήρια και δημόσιους χώρους» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του οργανισμού «Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν ζωές», διευθυντής σεμιναρίων βασικής υποστήριξης ζωής και διασώστης ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Αναστάσης Στεφανάκης.

Με αφορμή ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς (Restart a Heart Day) και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή, πάνω από 700 μαθητές και φοιτητές εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και ο Οργανισμός «Kids Save Lives-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

smartphonesαπινιδωτήςappsπρώτες βοήθειεςυγείαπαιδιά
Keywords
Τυχαία Θέματα