«Μακεδονικό»

Αρθρογράφος: Νίκος Μπογιόπουλος

1η: Πραγματική λύση του λεγόμενου «Μακεδονικού», οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που δημιούργησαν το πρόβλημα διαλύοντας την Γιουγκοσλαβία, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να «εγγυηθούν», όπως ισχυρίζονται εγχώριες πολιτικές δυνάμεις.

Παρατήρηση 2η: Με βάση τον αποδεκτό από τον 19ο αιώνα στην διεθνή διπλωματία ορισμό του γεωγραφικού χώρου «Μακεδονία» (από τον Όλυμπο και την Πίνδο μέχρι τον Αίμο κι

από την Οχρίδα μέχρι τη Ροδόπη) τα εδάφη της Μακεδονίας, με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου (Αύγουστος 1913), περνούν στην Ελλάδα (κατά 51%), Σερβία (39%), Βουλγαρία (10%). Η Μακεδονία – επαναλαμβάνουμε: ως ευρεία γεωγραφική περιφέρεια και όσον αφορά τον τρόπο που κατανεμήθηκε στα κράτη της περιοχής μετά την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού – δεν είναι όλη ελληνική. Αυτή η αλήθεια καταγράφεται στην Ιστορία από τον Σβορώνο μέχρι τον Καστελάν.

Παρατήρηση 3η: Από την πατρίδα μας ο σεβασμός των συνθηκών (όπως διαμορφώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο και όχι με όρους Βουκεφάλα), ο σεβασμός των συνθηκών που αντανακλούν στην εποχή του έθνους – κράτους (και όχι στην εποχή της μάχης του Γρανικού), από τις συνθήκες Λωζάνης και Βουκουρεστίου μέχρι των Παρισίων, δεν μπορεί να γίνεται αλα καρτ. Ο νοών νοείτω.

Συνεπώς: Μια και ελληνική είναι η ελληνική Μακεδονία. Αλλοίμονο, δε, σ’ όποιον διανοηθεί να απλώσει χέρι πάνω της. Ως εκ τούτου και σε σχέση με τη FYROM:

Οποια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, προϋποθέτει:

α) προηγούμενη επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν αλυτρωτισμούς,

β) ρητά επικυρωμένη στα διεθνή φόρα δέσμευση σεβασμού των συνόρων,

γ) ρητή και επικυρωμένη στα διεθνή φόρα αποκήρυξης εθνικιστικών επιδιώξεων,

δ) ξεκαθάρισμα πως θα πρόκειται για όνομα για όλες τις χρήσεις.

Ετικέτες: Νίκος Μπογιόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα