Ναζισμός και ιστορική εκπαίδευση, διημερίδα στην Καστοριά

Tweet Παρασκευή, 7 Φεβρουάριος, 2014 - 18:30 to Σάββατο, 8 Φεβρουάριος, 2014 - 12:15

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: «Ναζισμός και Ιστορική Εκπαίδευση» την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς

και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στο Γενικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού.

Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές εισηγήσεις που απευθύνονται στο κοινό. Θα μιλήσουν ο κ. Δημήτριος Μαυροσκούφης, καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Μνήμη, λήθη και ιστορική εκπαίδευση: παραδείγματα "καταστροφικής διδακτικής"» και ο κ. Άγγελος Παληκίδης, Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: «Τι διδάσκουμε για τον Ναζισμό στο ελληνικό σχολείο; Η περίπτωση των σχολικών εγχειριδίων Ιστορίας».

Θα προηγηθεί παρουσίαση του συλλογικού έργου με τίτλο: «Κριτικές προσεγγίσεις του ναζιστικού φαινομένου: από την ιστοριογραφία και την πολιτική θεωρία στη σχολική ιστορική μάθηση» (εκδ. Επίκεντρο) από τον κ. Κων/νο Μπακάλη, Φιλόλογο-Ιστορικό, ταμία του ΣΦΚ και οργανωτικό γραμματέα της ΕΛΜΕ Καστοριάς.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση παράλληλων βιωματικών παιδαγωγικών εργαστηρίων, που απευθύνονται σε φιλολόγους και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ιστορία στη Β/θμια εκπαίδευση μετά από δήλωσή τους. Τον συντονισμό των εργαστηρίων θα αναλάβει ο κ. Δημ. Μαυροσκούφης, ενώ τη διεξαγωγή τους οι κ. Βασιλική Σακκά, Ιστορικός, Διδάκτωρ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Ιστορία, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας και κ. Κατερίνα Μπρεντάνου, Διδάκτωρ Ιστορίας -Θεατρολόγος, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Πειραιά.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν η ΕΛΜΕ Καστοριάς και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Καστοριά, 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πληρ.: Αλ. Μακρίδης: τηλ. 6944442689

synfikas@gmail.com

synfika.blogspot.gr

Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα