Ντράγκι: «Επιτήρηση» το αντάλλαγμα για αγορά ελληνικών και κυπριακών ομόλογων

Tweet

Την απόφαση να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ABS ανακοίνωσε ο Ντράγκι. Θέτει ως προϋπόθεση να «υπάρχει υφιστάμενο πρόγραμμα με την ΕΕ. Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν αγορές» ξεκαθάρισε. To τέταρτο τρίμηνο ξεκινούν οι αγορές, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει δυο χρόνια.
Ντράγκι: «Επιτήρηση» το αντάλλαγμα για αγορά ABS

O πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,

διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ABS θα περιλαμβάνει και χώρες με αξιολόγηση κάτω από «ΒΒΒ-», όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο ίδιος τόνισε πως οι χώρες στο πρόγραμμα αγοράς πρέπει να έχουν ένα υφιστάμενο πρόγραμμα με την ΕΕ. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ντράγκι απάντησε πως πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα για να γίνουν αγορές.

Εν ολίγοις, η πολυαναμενόμενη νομισματική χαλάρωση από την ΕΚΤ, θα συνοδεύεται με τα αυστηρά προγράμματα λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία. Τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την αποπληθωριστική τάση όπως και την συνεχιζόμενη ύφεση που διαλύει την πραγματική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια εξέλιξη που φαίνεται πως ρίχνει τις γέφυρες με την Γερμανική πλευρά, η οποία, μόνο σιωπηλή δεν έμεινε όλο το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες από euro2day

Tags: οικονομίαΜάριο ΝτράγκιΕΚΤ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα