Ο Banksy έκανε γκράφιτι στην Γάζα για την Αρχαία Ελλάδα ενάντια στον πόλεμο

Ο παγκόσμια γνωστός ακτιβιστής Banksy αποκάλυψε την θέση του πρώτου δικού του γκράφιτι στην Λωρίδα της Γάζας. Εμπνευσμένο από το "The Thinker" του Rodin. έχει τίτλο "Bomb Damage".

Το grafiti του Banksy απεικονίζει την μυθολογική Νιόβη η οποία ήταν βασίλισσα της Θήβας και είχε 14 παιδιά ενώ τυραννούσε την Λητώ.

Η λητώ στο μυθολογικό έργο στέλνει στο τέλος τα παιδια της να σκοτώσουν τα παιδιά της Νιόβης.

Όλα τα έργα του Banksy είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον γύρω τους, και συνδεδεμένα με την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Στο 2λεπτο βίντεο ο βρετανός καλλιτέχνης αναφέρει πληροφορίες για το πρόσφατο ταξίδι του στην Παλαιστίνη

Σε άλλο γκράφιτι στην Γάζα, o Banksy γράφει:

"Όταν "νίπτει κανείς τας χείρας του" στη μάχη μεταξύ ισχυρού και αδυνάμου, παίρνει το μέρος του δυνατού. Δεν παραμένει ουδέτερος".

Ενώ στέλνει και δεύτερο μήνυμα

"Gaza is often described as 'the world's largest open air prison' because no-one is allowed to enter or leave. But that seems a bit unfair to prisons - they don’t have their electricity and drinking water cut off randomly almost everyday". -- Banksy

Γάζα περιγράφεται σαν η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου. Κανείς δεν επιτρέπεται να μπει ή να φύγει. Παρόλα αυτά, η παραπάνω διαπίστωση αδικεί τις φυλακές. Στις φυλακές δεν κόβουν το ρεύμα και το πόσιμο νερό για τους τρόφιμους σε σχεδόν καθημερινή βάση".

Τα γκραφίτι του στους βομβαρδισμένους τοίχους της Παλαιστίνης:

Tags: Banksy
Keywords
Τυχαία Θέματα