ΟΜΕΡ: Συνάντηση με το Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αν. Υπουργού Παιδείας‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση με το Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, κ. Χρήστο Πιλάλη.

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 η συνάντηση του κ. Χρήστου Πιλάλη με τον Περιφερειακό Αντιπρόεδρο Ευρώπης της Ο.Μ.Ε.Ρ. κ. Νεκτάριο Στελλάκη, την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ελλάδος κα Ευφροσύνη Κατσικονούρη, τη Γενική Γραμματέα κα Σοφία Σαΐτη, την Ταμία κα Αντιόπη Ελένη Τεμπρίδου,

την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Αναστασία Δίπλα και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του παραρτήματος της O.M.E.P. στην Αθήνα, κα Ευθυμία Μανίτσα.

Έγινε εκτενής συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση. Από την πλευρά της Ο.Μ.Ε.Ρ. έγιναν προτάσεις για σημαντικές ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο κ. Πιλάλης συμφωνεί ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναβάθμισης της Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας (ΠΕΦ) και εναρμόνισή της με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Οργανισμών και συμφώνησε η O.M.E.P. να συμμετέχει στο διάλογο για την ΠΕΦ, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις παραπάνω προτάσεις στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τάσο Κουράκη.

Η Ο.Μ.Ε.Ρ. τις επόμενες ημέρες θα προβεί σε λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης.

H O.M.E.P. ιδρύθηκε το 1948 στην Πράγα σε μια παγκόσμια διάσκεψη, για την Προσχολική Εκπαίδευση που συμμετείχαν χώρες και από τις 5 ηπείρους.

Σήμερα, η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης γνωστή ως Ο.Μ.Ε.Ρ. - από τα αρχικά της επίσημης ονομασίας της “Organisation Mondiale pour l’Education Préscolaire”- είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας για την Προσχολική και Πρώτη Σχολική Εκπαίδευση στον κόσμο, το 11ο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με επιτροπές σε 72 χώρες, συμβουλευτικό καθεστώς στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών [7 αντιπρόσωποι: 5 στο United Nations Economic and Social Council (ECOSOC) και δύο στο Department of Public Information (DPI)], συμβουλευτικό καθεστώς στην UNESCO και επίσημες σχέσεις με τη UNICEF, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Τράπεζα, μέλος του Δικτύου Eurochild και όλων των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα και την εκπαίδευση των παιδιών. Στη χώρα μας η Ελληνική Επιτροπή της OMEP παρουσιάζει ποικίλη δράση από το 1956 και προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το έργο της Ο.Μ.Ε.Ρ. Ελλάδoς περιλαμβάνει εισηγήσεις σε παγκόσμια συνέδρια, οργάνωση πανευρωπαϊκών και πανελλαδικών συνεδρίων, ημερίδες και σεμινάρια, αποστολή γραμμάτων διαμαρτυρίας και παρέμβασης σε θέματα παιδείας- εκπαίδευσης κλπ, έκδοση του επιστημονικού περιοδικού με τίτλο «Ερευνώντας τον Κόσμο του Παιδιού» κ.ά. Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των βασικότερων στόχων της, είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, η βελτίωση της εκπαίδευσης και αγωγής τους, η επιμόρφωση των παιδαγωγών - εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας.

Το 2015 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της O.M.E.P. από 16 - 18 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (http://omep2015.gr/).

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Tags: ΟΜΕΡπολιτικό γραφείοαναπληρωτής υπουργός Παιδείαςσυνάντηση
Keywords
Τυχαία Θέματα