Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Πριν ημέρες διαβάσαμε όλοι στο διαδίκτυο την ανακοίνωση καταγγελία της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου (ΕΛΜΕΣΙ) για την πρόθεση της διοίκησης της σχολής να επιβάλλει δίδακτρα στο ΙΕΚ και την ΣΕΚ του Ιδρύματος. Ολοι γνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση σε ΙΕΚ και ΣΕΚ είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛΜΕΣΙ έγραφε

"Η απαίτηση διδάκτρων εκτός από παράνομη είναι και κοινωνικά προκλητική καθώς δεν λαμβάνει υπόψη την βαθιά κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που όλοι βιώνουμε αλλά και ότι απευθύνεται σε παιδιά από φτωχά – λαϊκά στρώματα." Και η προκήρυξη έκλεινε με την απαίτηση για άμεση κατάργηση των διδάκτρων και διαφάνεια στη λειτουργία του ιδρύματος.

Ως εδώ καλά;

Πιθανόν, ώσπου σήμερα διάβασα στο alfavita.gr την απάντηση της Διοίκησης της Σιβιτανιδείου.

Και η απάντηση της Σιβιτανιδείου Σχολής θα ήταν μία απάντηση διοίκησης που δεν θα με εξέπλειτε αφού δικαιολογεί πλήρως την επιβολή διδάκτρων και θα την προσπερνούσα (αν δεν κάνω λάθος πανελλαδικά το μόνο σχολείο που έχει επιβάλει δίδακτρα) όταν θυμήθηκα ότι λίγες ημέρες πριν (στις 13/10/2014) εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ, κοιτούν μόνο τη συντεχνιακή τους βόλεψη, είναι χωμένοι στα προγράμματα και από ό,τι φαίνεται είναι δουλικότεροι των δούλων, ω δούλοι της πάρτης, της προσωπικής επιβίωσης και άσε τα φτωχά παιδιά που σπουδάζουν να τα υπερασπίζονται άλλοι, κυκλοφόρησαν την παρακάτω προκήρυξη.

Θαυμάστε υφέρπουσα λιπαρή γλίτσα που δεν κρατάει τα προσχήματα ούτε μιας εικονικής αντίστασης. Λεκέδες της εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι τα δίδακτρα ορίσθηκαν "αναγκαστικά από τη Διοίκηση". Την αυτονόητη υπεράσπιση της Διοίκησης προς τους εργαζομένους της, τη μετατρέπουν οι ΕΛΤΕΕσίδες σε άλλοθι και αφορμή πισώπλατης απεμπόλησης των δικαιωμάτων και της υπεράσπισής των φτωχών και οικονομικά αδύναμων μαθητών μας.

Εμένα δεν με παραξενεύει η φράση τους "Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δεν σημαίνει υποταγή, αλλά συνειδητή επιλογή αυτών που παλεύουν με το μυαλό και τα χέρια τους για την επιβίωση και δεν πιστεύουν σε κομματικούς ή από 'μηχανής θεούς'. Στηρίζουμε το έργο της Διοίκησης για την αναβάθμιση του Ιδρύματος και είμαστε αρωγοί για ό,τι θετικό", ούτε με παραξενεύει ότι τα επιχειρήματά τους είναι τα ίδια με τη σημερινή (21/10/2014) ανακοίνωση της Διοίκησης.

Τυχαίο; Συνεννοημένο; Ποιος ξέρει, ο καθένας μπορεί να εικάσει, ακόμη έχουμε αυτή την ελευθερία.

Και κάτι τελευταίο. Η Διοίκηση εγκαλεί ουσιαστικά την ΕΛΜΕΣΙ, λίγο ακόμη και θα τους έλεγε "ντα ντα κακό παιδάκι", γιατί δεν βγάζει και μία αντίστοιχη ανακοίνωση για την ΕΛΤΕΕ Σιβιτανιδείου, να την ευχαριστήσει βρε αδερφέ και δημόσια, όχι μόνο προγραμματάκια, και πράξεις αδελφές μου και πράξεις δημόσιες.

Αλκυόνη Παπαδοπούλου

Tags: ΕΛΜΕΣΙΣιβιτανίδειος ΣχολήΣΕΚΙΕΚ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
διδακτρα σιβιτανιδειος
Τυχαία Θέματα