Ποια εξωσχολικά επαγγέλματα συνάδουν με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού για να δοθεί άδεια;

Tweet

Ελλάδα, Μάιος 2014. Ταλαιπωρημένος από την «κρίση» και καθηγητής ών αιτούμαι της προβλεπόμενης άδειας για εργασία εκτός ωραρίου, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοι που προσπαθούν να καλύψουν μέρος των εισοδηματικών απωλειών τους. Ως απάντηση λαμβάνω το ακόλουθο έγγραφο.

Αιφνιδιαζόμενος προσπαθώ να καταλάβω τη λογική της απόφασης. Ρωτάω συναδέλφους και οι περισσότεροι μένουν με το στόμα ανοικτό. Κάποια στιγμή κάποιος αναρωτιέται: «μήπως σου κόψανε την άδεια γιατί δεν είναι της ειδικότητάς σου;». Ξανά σκέψη. Μου έρχονται στο

μυαλό παραδείγματα συναδέλφων που έχουν πάρει αντίστοιχη άδεια. Ηλεκτρολόγος έκανε τον μπογιατζή, καθηγήτρια αγγλικών δίδασκε χορούς … κάτι δεν κολλάει. Επιπλέον το επάγγελμα του εκτελεστή μουσικών έργων δεν απαιτεί καν πτυχίο για να το εξασκήσει κάποιος οπότε ακόμα και με αυτή τη λογική μόνο οι καθηγητές μουσικής επιτρέπεται να έχουν αυτή την ενασχόληση; Καινούργια κόλπα!

Έχοντας πλέον σύγχυση και μη μπορώντας να βγάλω άκρη στέλνω την ακόλουθη επιστολή για να μου διευκρινιστούν οι απορίες μου.

Απάντηση δεν έλαβα και από ότι κατάλαβα δεν πρόκειται να λάβω, όπως δεν έλαβα και παλιότερα για άλλα ζητήματα. Για κάποιο λόγο ο συγκεκριμένος προϊστάμενος φαίνεται πως θέλει να είναι όχι συνάδελφος που προΐσταται, αλλά, αφεντικό που μας βλέπει σας υπαλλήλους του, που δεν έχει να δώσει λόγο και εξηγήσεις για τίποτα. Αποφασίζουμε και διατάζουμε, λοιπόν, δείχνοντας «πυγμή» σε εκείνους που «δε συνεμορφώθησαν…».

Τα έγγραφα υπάρχουν και τα ονόματα σβηστήκανε γιατί σε πρώτη φάση δεν υπάρχει λόγος να φανούν. Περιμένω για τις πιθανές κρίσεις σας αλλά πιο πολύ για κάποιες ιδέες για πως θα μπορούσα να πάρω τελικά την άδεια …

Ο εκπαιδευτικός

Tags: εκπαιδευτικό επάγγελμαάδεια εργασίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα