Σύλλογος ΠΕ Πειραιά "η Πρόοδος": Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης - Ενα σχολείο για τη Γάζα!

Tweet

Πειραιάς 3- 10– 2014

Αριθ.Πρωτ.:35/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.:210 4613836- 210 4615409

ΚΙΝ.: 6972210342 - 6937114024

FAX.: 210 4613836 - 210 4615409

www.e-proodos.gr

proodospeiraia@gmail.com

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα

μαζική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό χέρι του Ισραηλινού στρατού, που εφαρμόζει ουσιαστικά πολιτική γενοκτονίας, αφού δε δίστασε να βομβαρδίσει σχολεία και νοσοκομεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει το ισραηλινό έγκλημα. Ένα έγκλημα που πραγματοποιείται με τη συνέργεια της αμερικάνικης κυβέρνησης, με την ανοχή και την τήρηση πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι σε θύτες και θύματα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αλλά και με την αφωνία των αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.

Η σφαγή στη Γάζα ήταν προμελετημένο έγκλημα. Το ισραηλινό κράτος, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει το απαιτούμενο «άλλοθι», επικαλείται την παραβίαση της δήθεν εκεχειρίας που επέβαλε στραγγαλίζοντας τη λωρίδα της Γάζας.

Στην ουσία, μιλάμε για τον αποκλεισμό από στεριά, θάλασσα και αέρα μιας στενής λωρίδας γης, όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, και υπό καθεστώς εμπάργκο (τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια, φάρμακα) είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από την πείνα.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι «στιγμιαίο». Περισσότερο από 60 χρόνια τώρα, από το 1948, συντηρείται η πολιτική αστάθεια στην περιοχή, με την ανοχή και στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και με τον Παλαιστινιακό λαό να είναι χωρίς πατρίδα.

Το αίτημα για δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, παραμένει σήμερα όσο ποτέ επίκαιρο και ισχυρό.

Η ισραηλινή θηριωδία δεν μπορεί ωστόσο να κάμψει τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή, βρισκόμαστε στο πλευρό του.

Το καλοκαίρι του 2014 για μια ακόμη φορά ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε στην πολύπαθη Γάζα. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι της Γάζας νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, η καταστροφή του παραγωγικού ιστού (ό,τι είχε απομείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις των ισραηλινών). Τα σχολικά κτήρια αποτέλεσαν και αυτά στόχους της επίθεσης. Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και εκατόν είκοσι πέντε σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες . Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία. Τα σχολεία στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους με καθυστέρηση δύο εβδομάδων για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

Ο σύλλογός μας είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία της πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για τη Γάζα». Την πρωτοβουλία στήριξαν δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία αλλά και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά τη λήξη των βομβαρδισμών της προηγούμενης ισραηλινής επίθεσης, το 2009, αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τη Γάζα (Ιούνιος 2010), δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό και παρέδωσε ένα μέρος του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί, με σκοπό να συμβάλει στο χτίσιμο ενός κατεστραμμένου σχολείου στην πόλη Μπέιτ Χανούν. Η καμπάνια συνεχίστηκε και κορυφώθηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Καλούμε σε σύσκεψη τα εκπαιδευτικά σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα», την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, 19.00, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α). Στη σύσκεψη προτείνουμε να συζητηθούν:

· Η οργάνωση αποστολής στη Γάζα το συντομότερο δυνατό.

· Ο συντονισμός της δράσης μας με ανάλογες πρωτοβουλίες (φάρμακα, γραφική ύλη κλπ).

· Η παρέμβαση στους συλλόγους διδασκόντων (εκθέσεις ζωγραφικής κλπ) και η συμβολή στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με σκοπό να συζητηθούν στις τάξεις με τους μαθητές μας τα αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στη Γάζα αλλά και το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να έχει πατρίδα.

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΠειραιάΓάζαΠαλαιστίνη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα