ΣΥΝΕΚ: Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Στις 19/7/2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του 18ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις με βάση την πάγια θέση που έχουμε για τη συγκρότηση των ΔΣ, στην πρώτη κιόλας ειδική συνεδρίαση με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ (12/7/2017), εκφράσαμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε

σε Προεδρείο σε προγραμματική βάση στο πλαίσιο των ψηφισμένων θέσεων του κλάδου από το 16ο Συνέδριο. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις άλλες δυνάμεις. Μάλιστα, η παράταξη των Παρεμβάσεων, ενώ δήλωσε ότι είναι υπέρ των προγραμματικών προεδρείων, έσπευσε να αποκλείσει μια τέτοια δυνατότητα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ήταν δηλαδή απόλυτα «συνεπής» στην τακτική που ακολούθησε στο Συνέδριο.

Στη συνέχεια, καταθέσαμε πρόταση για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, καλώντας όλες τις δυνάμεις να συμβάλλουν στη συγκρότησή του. Και πάλι όμως, οι άλλες δυνάμεις (εκτός της ΔΑΚΕ) δεν ανταποκρίθηκαν, επιδιώκοντας για μια ακόμα φορά να «εξυπηρετήσουν» με τη στάση τους το βολικό τους αφήγημα περί «παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού», ένα στερεοτυπικό κατασκεύασμα που υπηρέτησαν με συνέπεια όλη την προηγούμενη διετία, οδηγώντας στην πόλωση, την περιχαράκωση και την υπονόμευση στην πράξη των αγώνων του κλάδου, και ακυρώνοντας στην ουσία το πρόσφατο 18ο Συνέδριο με τους τακτικισμούς και τις μικροπαραταξιακές τους σκοπιμότητες.

Αρνήθηκαν να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση στο Προεδρείο της ΟΛΜΕ, για να μπορούν ανέξοδα να το καταγγέλλουν σε κάθε ευκαιρία, καλλιεργώντας στενόμυαλα την απαξίωση της ίδιας της ΟΛΜΕ στο όνομα μικροπολιτικών συμφερόντων. Άλλωστε, από το να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι στον κλάδο, είναι πιο εύκολο να στέκεται απέναντι και να καταγγέλλει.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι ΣΥΝΕΚ διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη θέση του Προέδρου με την Ελένη Ζωγραφάκη (3 ψήφοι) απέναντι στην υποψηφιότητα για την ίδια θέση του Ν. Παπαχρήστου εκ μέρους της ΔΑΚΕ (3 ψήφοι), ο οποίος και εκλέχτηκε τελικά πρόεδρος (η ΔΑΚΕ ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη).

Με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, όλες οι θέσεις κρίθηκαν στην τρίτη ψηφοφορία και με τη σχετική πλειοψηφία, όπως ορίζει το καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Η συγκρότηση έχει ως εξής: Πρόεδρος: Παπαχρήστος Ν. ( ΔΑΚΕ) (3 ψήφοι)

Αντιπρόεδρος: Μπουντουλούλης Β. ( ΣΥΝΕΚ ) (3 ψήφοι)

Γραμματέας: Μαλαγάρης Θ. (ΣΥΝΕΚ) (3 ψήφοι)

Ταμίας : Τσούχλος Θ. (ΔΑΚΕ) (3 ψήφοι)

Ειδικός Γραμματέας: Παπαδαντωνάκης Α. (ΠΕΚ) (4 ψήφοι)

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας και θεωρώντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική λειτουργία της ΟΛΜΕ, στηρίξαμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το συνδικάτο, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα την αυτονομία και την αυτοτέλεια της δράσης του. Το επόμενο διάστημα, μέσα από τη λειτουργία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, θα συμβάλλουμε στο να καθορίσει η ΟΛΜΕ τον αγωνιστικό προσανατολισμό της και να προετοιμάσει τις παρεμβάσεις της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, προασπίζοντας το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να δώσει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους τη μάχη ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζει η κυβέρνηση, και να οργανώσει την αγωνιστική πορεία του κλάδου.

ΣΥΝΕΚσυγκρότηση ΔΣΟΛΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα