Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα - Έρευνα σε 27 χώρες

Τα μετρητά στα ταξίδια προκαλούν άγχος σύμφωνα με τη μελέτη ‘Global Travel Intentions' της Visa που διεξήχθη σε περισσότερους από 15.000 ταξιδιώτες παγκοσμίως.

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν ταξιδιώτες από 27 χώρες αποκάλυψε τάσεις που αναμένονται να συνεχιστούν το 2018.

Ειδικότερα μεταξύ των βασικών αποτελεσμάτων της έρευνας αναφέρονται τα ακόλουθα:

- Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα: Το ποσοστό παγκοσμίως είναι πλέον οχτώ διανυκτερεύσεις, συγκριτικά με δέκα

που ήταν το 2013.

- Περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερα ταξίδια. Τα τελευταία δύο χρόνια ο μέσος όρος ταξιδιών ήταν 2,5.

Ο μέσος όρος για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να μεταβληθεί σε 2,7 ταξίδια. Οι Αμερικάνοι κατέχουν την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα, με 3,2 ταξίδια κατά μέσο όρο.

- Η τεχνολογία βοηθά τους ταξιδιώτες: To 88% είχαν online πρόσβαση όταν ήταν στο εξωτερικό.

- Πολλαπλοί προορισμοί: Το 11% των ταξιδιών παγκοσμίως γίνονται σε πολλαπλούς προορισμούς.

- Η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η Ιαπωνία ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες στην Ασία προτιμούν σε μεγάλο βαθμό την Ιαπωνία σαν προορισμό. Οι Αμερικάνοι από την άλλη δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ευρώπη, ενώ και το Μεξικό, ο Καναδάς και η Ιαπωνία κατέχουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις τους.

- Top spenders: Οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, με τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Κουβέιτ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Απλές πληρωμές στο εξωτερικό

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους και να πλοηγούνται όταν φτάνουν στον προορισμό τους.

Το 2017, το 83% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησε μέσα τεχνολογίας, ποσοστό που ανέβηκε σε σύγκριση με το 2015 (78%).

Μολονότι πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κάρτες στις διακοπές, οι περισσότεροι (77%) προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους.

Η χρήση κάρτας Visa, όπως αναφέρεται στην έρευνα, παρέχει στους ταξιδιώτες ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία και ενδεχομένως τους βοηθά να αποφύγουν κάποιες κρυφές χρεώσεις στη μετατροπή νομίσματος όταν επιστρέψουν στη χώρα τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα τα μετρητά προκαλούν άγχος. Οι ταξιδιώτες ανέφεραν την απώλεια ή την κλοπή χρημάτων ως ισχυρούς παράγοντες άγχους.

Ο μέσος ταξιδιώτης παγκοσμίως ξοδεύει 1.793 δολάρια ανά ταξίδι, ωστόσο ο μέσος όρος μετρητών που έχουν μαζί τους ανέρχεται στα 778 δολάρια. Το 72% των ταξιδιωτών παίρνουν συνάλλαγμα πριν το ταξίδι.

Ένας στους 10 ταξιδιώτες πραγματοποιεί ανάληψη μετρητών από ATM στον προορισμό τους. Η ασφάλεια στα ATM αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, αφού σχεδόν ένας στους πέντε ταξιδιώτες τη χαρακτήρισε ως εμπόδιο για τη χρήση του ATM. Ωστόσο, ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι πιο πιθανό να κάνουν ανάληψη μετρητών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σε σύγκριση με ταξιδιώτες από άλλους προορισμούς.

Ένα ποσοστό 87% δηλώνει ότι στο τέλος των ταξιδιών, τους περισσεύουν μετρητά, ενώ μόνο ένα 29% τα μετατρέπει και πάλι σε νόμισμα που χρησιμοποιείται στη χώρα τους. Ο μέσος όρος παγκοσμίως του ποσού που απομένει σε μετρητά μετά τα ταξίδια είναι 123 δολάρια.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η επιθυμία για ταξίδια ανά τον κόσμο ολοένα και αυξάνεται, καθώς η τεχνολογία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε στάδιο του ταξιδιού,» δήλωσε η Lynne Biggar, EVP Marketing και Επικοινωνίας της Visa. «Η χρήση κάρτας Visa στο εξωτερικό προσφέρει ασφαλή και άνετη εμπειρία για τον ταξιδιώτη, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία των μετρητών. Καθώς όλο και περισσότεροι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2018, στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους.»

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία έρευνας που διενεργήθηκε σε 27 χώρες και αφορά τις τάσεις των τουριστών και τις συνήθειές τους / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

ταξίδιέρευναΕπισυνάψεις: 19740192.jpg
Keywords
Τυχαία Θέματα