Τι είπαν Γαβρόγλου και εκπαιδευτικοί φορείς στη διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα, η συζήτηση στη διαρκή επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Γαβρόγλου επανήλθε στο θέμα των διορισμών, με αφορμή την πρόσληψη εκπαιδευτικών στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). «Το καθεστώς με τους αναπληρωτές είναι σε οριακό σημείο. Είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους αυτούς που

έχουν πάρει μέρος του βάρους της εκπαίδευσης στις πλάτες τους και μάλιστα με τους όρους που το έχουν πάρει. Δεσμευόμαστε ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξει σοβαρός αριθμός διορισμών σε βάθος τριετίας», ανέφερε.

Από πλευράς των φορέων, αρχικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, σχολίασε ότι η Ομοσπονδία έχει δει για τον ίδιο νόμο τρία διαφορετικά προσχέδια, ενώ μάλιστα περίμενε νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, ανέφερε για τις αξιολογήσεις, ότι «το ΠΔ 152 δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, θα μπορούσε όμως να αποτέλέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για μελλοντικές απολύσεις». Όσον αφορά το νομοσχέδιο και τις επιλογές στελεχών, σχολίασε ότι «συνεχίζεται η τακτική του "να προαχθούν οι δικές μας επιλογές"».

Επικριτικοί σχετικά με τις διατάξεις του υπουργείου εμφανίστηκε η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων, σύμφωνα με την οποία θα προκύψουν θέματα συντονισμού για τους νέους φορείς (ΠΕΣ και ΠΕΚΕΣ), καθώς επίσης θα οδηγηθεί και ο θεσμός του σχολικού συμβούλου σε απαξίωση, αφού θεώρησε το σύστημα επιλογής «άδικο και μη αξιοκρατικό».

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών), ενώ στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία είχαν αναχθεί στο επίκεντρο για την ανάπτυξη της Ειδικής Αγωγής.

Μάλιστα, επικριτική ήταν η στάση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, οι γονείς των μαθητών της ειδικής αγωγής δεν έχουν βιώσει την κανονικότητα. «Τελειώνει η σχολική χρονιά και η χρονιά για την ειδική αγωγή στην ουσία δεν έχει ξεκινήσει», σχολίασε η Στέλλα Βαλαβάνη, μέλος του ΔΣ.

νομοσχέδιο για τις δομές
Keywords
Τυχαία Θέματα