tips - Πώς να βρείτε μια φθηνή πτήση

Tweet

Να πετάξουμε σχεδόν τσάμπα αποκλείεται. Να πετάξουμε φθηνότερα γίνεται!
Παρακάτω υπάρχουν κάποια tips που τουλάχιστον μπορούν να σας γλιτώσουν από κάποια ευρώ. Και θα σας βοηθήσουν να βρείτε φθηνότερα Αεροπορικά Εισιτήρια:

1. Να είστε εύκαμπτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Οι τιμές των Αεροπορικών Εισιτηρίων ποικίλλουν

ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, την εποχή του χρόνου φυσικά, όπως για παράδειγμα σε περιόδους διακοπών, Χριστούγεννα, καλοκαιρινές διακοπές, κλπ. καθώς οι περισσότεροι από εμάς προγραμματίζουμε τις διακοπές μας και έτσι τα Αεροπορικά Εισιτήρια τείνουν να είναι υψηλότερα.

- Είναι πάντα φτηνότερα, να πετάξει κανείς μεσοβδόμαδα απ ότι, σε ένα Σαββατοκύριακο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.
- Εάν πετάτε μετά από σημαντικές διακοπές, οι τιμές είναι επίσης λίγο φθηνότερες.
- Επίσης η ώρα της ημέρας παίζει τον ρόλο της, Δεν είστε το μόνο πρόσωπο που επίσης θέλει να φύγει μετά από την εργασία του.
Ξημερώματα ή αργά οι πτήσεις είναι φθηνότερες επειδή είναι λιγότεροι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν με τέτοιες ώρες.

* Εάν δεν είστε εύκαμπτοι στις ημερομηνίες που θέλετε να πετάξετε, δεν θα είστε σε θέση ποτέ να βρείτε μια φθηνή πτήση. Ακόμη και με την διαφορά μιας ημέρας μπορεί να γλιτώσετε αρκετά ευρώ.

2. Ο Έλληνας της τελευταίας στιγμής.

Το ξέρω είναι κλισέ, αλλά είναι και πολύ σημαντικός παράγοντας από την άλλη. Είμαστε γενικά της τελευταίας στιγμής με αποτέλεσμα αυτό να το πληρώνουμε ακριβά! Οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων ανεβαίνουν χαρακτηριστικά στις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν πετάξουμε.
Έτσι εάν προγραμματίζετε κάποιο ταξίδι, προσπαθείτε να κάνετε την κράτηση σας πριν από αυτήν την προθεσμία. Και εάν ταξιδεύετε διεθνώς, σε κάποιο μακρινό προορισμό, θα πρέπει α γίνει η κράτηση ακόμα νωρίτερα, από τρεις έως έξι μήνες εκ των προτέρων για να βρείτε τις καλύτερες τιμές.
Εντούτοις, μερικές φορές μπορεί να φανείτε τυχεροί, αν περιμένετε ως την τελευταία στιγμή. Αλλά ας μην τα περιμένουμε όλα από την τύχη.

3. Αγοράστε Εισιτήριο για έναν Επιβάτη πρώτα.

Έψαχνα 2 εισιτήρια με επιστροφή για Γερμανία. Επέλεξα 2 άτομα ενηλίκους στα κριτήρια αναζήτησής, και μου έβγαλε μια τιμή 375€, Ακριβώς την ίδια ημέρα έψαχνε για εισιτήρια και το δεύτερο πρόσωπο της παρέας, μόνο που έψαχνε για 1 αεροπορικό εισιτήριο! Μάλλον σκεφτόταν να φύγει μόνο του! η τιμή που βρήκε ήταν 178€ το άτομο.

Με λίγα λόγια αυτό που βρήκε ήταν:
1 επιβάτης – τιμή 178€ με επιστροφή (με τους φόρους).
2 επιβάτης – τιμή 178€ με επιστροφή (με τους φόρους).
Σύνολο: 356€.

Εδώ βλέπουμε ότι για τον ίδιο προορισμό ίδιες ώρες κλπ. υπάρχει μια μικρή διαφορά στις 2 περιπτώσεις.
- Στα 2 εισιτήρια μαζί ποσό 375€ σύνολο.
- Στα ξεχωριστά εισιτήρια ποσό 356€ σύνολο.

Βλέπουμε μια διαφορά 19€. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν βέβαιοι γιατί 19€ προστέθηκαν κατά την έρευνα με 2 επιβάτες. Προφανώς, μόνο το ένα εισιτήριο ήταν διαθέσιμο για την τιμή των 178€. και το άλλο ήταν στην αμέσως επόμενη διαθέσιμη τιμή. Και από ότι φάνηκε η μηχανή αναζήτησης αναφερόταν στην αμέσως υψηλότερη τιμή και για τα 2 εισιτήρια.

* Βέβαια μπορεί να συμβαίνει και ακριβώς το αντίθετο, να είναι πιο ακριβά τα 2 εισιτήριο ξεχωριστά, και λίγο πιο φθηνά τα δύο μαζί. Όσον αφορά για το ποσό που μπορείτε να εξοικονομήσετε, αυτό εξαρτάται από καθεαυτού την τιμή του εισιτηρίου φυσικά αλλά και τον αριθμό τους. Κλείνοντας να πούμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα, καλό είναι όμως να τσεκάρουμε τις τιμές και με τους 2 τρόπους.

4. Γίνετε συνδρομητές σε newsletters.
Πολλές φορές, φτηνές πτήσεις και διάφορες προσφορές είναι διαθέσιμες μόνο για 1 μέρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενημερώνεστε έγκαιρα για οτιδήποτε είναι τα newsletters, λαμβάνοντας κάποιο δωρεάν email. Το newsletter μας.

5. Δοκιμάστε τις Εναλλακτικές Διαδρομές.

Διαβάστε εδώ για τις εναλλακτικές διαδρομές.

6. Χρησιμοποιήστε τα MILES & BONUS.
Το MILES & BONUS είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους επιβάτες που ταξιδεύουν συχνά. Όταν πετάς με μια αεροπορική εταιρεία κερδίζεις μίλια
π.χ. 500 μιλιά, αυτά τα 500 μίλια που είναι από πτήση, προστίθενται στο λογαριασμό σου σαν μιλιά που σου προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια δηλαδή μίλια επιβράβευσης, και άλλα δώρα και προνόμια φυσικά.

7. Να θυμάστε ότι δεν έχουν όλα τα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία τις ίδιες Τιμές.

Πως γίνετε ΌΛΑ τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία να έχουν τις φθηνότερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια? Γιατί όλα έτσι γράφουν! Η αλήθεια φυσικά βρίσκεται κάπου στην μέση.
Ο καθένας μας ξέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρακτορείο εκεί έξω που να έχει την απόλυτη φτηνότερη αξία σε κάθε αεροπορικό εισιτήριο. Για την ακρίβεια κανένα ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν έχει τα φθηνότερα αεροπορικά και κανένα δεν έχει τα ακριβότερα. Πρόκειται για ένα συνδυασμό.
Κάποιο θα είναι ακριβότερο σε μια συγκεκριμένη πτήση την μια μέρα, και άλλο θα είναι φθηνότερο και τούμπαλιν. Σημαντικό είναι να τσεκάρουμε όλες τις μηχανές αναζήτησης από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή τιμή.

8. Να γνωρίζω το πόσα θέλω να πληρώσω για ένα Εισιτήριο.

Πάντα προσπαθούμε να βρούμε την χαμηλότερη τιμή. Ίσως όμως με αυτό τον τρόπο να περιμένουμε για πάρα πάρα πολύ.. και στο τέλος να πληρώσουμε πάρα πάρα πολλά! Όλοι ξέρουμε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ανεβοκατεβαίνουν πάνω-κάτω, ακόμα και στην διάρκεια λίγων ορών, όχι μόνο ημερών.

Στην προσπάθεια μας όμως να βρούμε την ακόμα φθηνότερη τιμή, περιμένουμε.. περιμένουμε και πέφτουμε πάνω στην μεγαλύτερη τελικά.

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα θέλουμε να πληρώσουμε, και όχι σε τι ελπίζουμε να πληρώσουμε. Ποια είναι η τιμή με την οποία αισθάνεστε άνετα. Μην περιμένετε την τέλεια τιμή, περιμένετε την τιμή ΣΑΣ.

Είναι πιο εύκολο φυσικά για αυτούς που κάνουν συχνά κάποιο συγκεκριμένο δρομολόγιο και γνωρίζουν πως κυμαίνονται οι τιμές. Καλό θα είναι για όλους να τσεκάρουμε αραιά και που τις τιμές για κάποιον μελλοντικό προορισμό για μπαίνουμε στο κλίμα.

9. Όταν βγει η Προσφορά! Να είστε Άμεσοι
Αυτό προϋποθέτει να έχετε στα άμεσα σχέδια σας κάποιο ταξίδι.
Όταν ανακοινώνεται μια προσφορά ή κάποια ξεχασμένα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για κάποιον προορισμό, μην περιμένετε πολύ να κλείσετε τα εισιτήρια σας! Δεν είστε οι μόνοι που ψάχνετε κάποια καλή τιμή εισιτηρίου.

Να θυμάστε ότι η φθηνή τιμή μιας προσφοράς ενός εισιτηρίου, μπορεί να σταματήσει να υπάρχει και λόγο ζήτησης, όχι μόνο με την λήξη της προσφοράς.
Για παράδειγμα μια προσφορά μπορεί να τρέχει ακόμα, αλλά τα φθηνά εισιτήρια για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό να έχουν κάνει φτερά λόγο μεγάλης ζήτησης.
Απλά με την λήξη της προσφοράς και με την βούλα, σταματούν τα πάντα. Και ας υπήρχαν και άλλα διαθέσιμα φθηνά εισιτήρια. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε δηλαδή.

* Πριν κάποιες μέρες συγκεκριμένα στις 4/09/2014 Σεπτεμβρίου, ανεβάσαμε ένα post για κάποια οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια προς Ντουμπάι. Οι τιμές ήταν στα 343€ με επιστροφή.

Σήμερα 21/09/2014 κάποιες από τις τιμές αυτές έχουν φτάσει τα 439€ με επιστροφή. (με ελάχιστες θέσεις κιόλας στην ημερομηνία που τσεκάραμε).

Για τον λόγο του αληθές, ανεβάσαμε μια φωτογραφία με την ημερομηνία πτήσης: 7 Ιανουαρίου με 19 Ιανουαρίου = 439€

ΠΗΓΗ: easy-airtickets.gr

Tags: πτήσειςαεροπορικό εισιτήριοφθηνό Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα