ΑΕΚ: Ο Νίκος Θανόπουλος στην ΓΑΔΑ για τα χρέη του συλλόγου

14:02 2/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 18.30

Την άμεση κινητοποίηση των μετόχων της ΑΕΚ ζήτησε λίγο μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος. Ο τελευταίος έγινε ο τρίτος πρόεδρος του συλλόγου (προηγήθηκαν οι Δημητρέλος και Νικολαΐδης) που πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα για χρέη προηγούμενων ετών προς το δημόσιο και πήρε 48ωρη προθεσμία για ν' απολογηθεί.

Για την προσαγωγή του στον εισαγγελέα ο Νίκος Θανόπουλος τόνισε ότι
προσήλθε αυτοβούλως για να καταθέσει για την περίοδο της προεδρίας μου: «Εγώ έχω την συνείδησή μου ήσυχη, θεωρώ πως έκανα ό,τι μπορούσα και ακόμα περισσότερα, με προσωπικές θυσίες όσο ήμουν πρόεδρος και ελπίζω αυτή η ιστορία να δώσει το έναυσμα στους ισχυρούς, παράγοντες και πρώην μετόχους, να σώσουν την ομάδα μας. Σε πρώτη φάση αγωνιστικά και στη συνέχεια διοικητικά, που είναι και το ζητούμενο. Στη δικαιοσύνη θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία και να λυτρωθούμε και εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι είναι πλημμεληματικής φύσεως. Δεν υπάρχει ΦΠΑ. Στην δική μου θητεία πληρώθηκαν φόροι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που μας καίει είναι να σωθεί η ΑΕΚ, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για την δική μου θητεία. Η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα, όλες οι ΠΑΕ έχουν προβλήματα. Η ΑΕΚ έχει σαν μεγαλύτερο πρόβλημα τα χρέη προς το Δημόσιο. Δεν έχει καθόλου δάνεια σε τράπεζες. Η τωρινή διοίκηση κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα ζωντανή και είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ιστορία θα ξυπνήσει τους ισχυρούς, που υπάρχουν τέτοιοι και μπορούν, και να σώσουν την ομάδα μας. Είμαι αισιόδοξος πως κάτι θα γίνει».
Ενημέρωση 11.55

Οι κλήσεις των παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, από τις εισαγγελικές αρχές, συνεχίσθηκαν σήμερα με τον Νίκο Θανόπουλο. Ο πρώην πρόεδρος της «Ενωσης» (σ.σ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009), κλήθηκε για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο και παρουσιάσθηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να θέσει στην διάθεση των αρχών τα στοιχεία που κατέχει για τα πεπραγμένα στα διοικητικά της ΠΑΕ, για το διάστημα που ηγείτο της ομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα