Αυστραλία: Τιμητική εκδήλωση για ένα ξεχωριστό Έλληνα που έφυγε για πάντα

19:56 22/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή ομογενών σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν διάφοροι φορείς προς τιμήν του Πλούταρχου Δεληγιάννη, ενός από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες της Μελβούρνης ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, τον Εργατικό Σύνδεσμο «Δημόκριτο», τον Πολυεθνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό 3ΖΖΖ (Επιτροπή Ελλήνων Εκφωνητών), τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης και την Παγκόσμια Εταιρεία
Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Αδελφότητας «Κολοκοτρώνης».

Αναφορά στη ζωή και στο έργο του Πλούταρχου έκαναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αντιπρόσωποι των ανωτέρω οργανισμών, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με φωτογραφίες από τη ζωή του.

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τη συμβολή του στα παροικιακά δρώμενα και ιδιαίτερα στα κοινοτικά και στους τομείς των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ αναφέρθηκαν στην προσωπική τους γνωριμία και συνεργασία με τον εκλιπόντα και στην ειδική προσφορά του στους οργανισμούς τους.

Ο Πλούταρχος Δεληγιάννης συμμετείχε σε διάφορους παροικιακούς οργανισμούς ως μέλος, ενώ σε ορισμένους εξ αυτών είχε εκλεγεί και στα Διοικητικά Συμβούλια τους, όπως π.χ. της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, του Εργατικού Συνδέσμου Δημόκριτος και του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Ο Πλούταρχος είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μετανάστη, που ήρθε στην Αυστραλία στα μέσα Απριλίου του 1954, για ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Ήταν θερμός υποστηρικτής του Κοινοτικού Θεσμού, συμμετείχε στις εκδηλώσεις, συνεδριάσεις και συνελεύσεις του οργανισμού μας, εκφράζοντας πάντα την άποψή του, χωρίς να φοβάται να διαφωνεί, αν πίστευε ότι κάποια κίνηση ή απόφαση δεν ήταν η σωστή για την Κοινότητα.

Ήταν παρών στους αγώνες της Κοινότητας για την βελτίωση των συνθηκών των μεταναστών και για την προώθηση της Ελληνομάθειας στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδινε και στα εκπαιδευτικά θέματα, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των σχολείων μας και τη διδασκαλία της Ελληνικής στα αυστραλιανά σχολεία.

Για πολλά χρόνια επίσης δούλευε ακούραστα για το περιοδικό του «Ελληνικά Θέματα», όπου μαζί με άλλους αξιόλογους συνεργάτες παρουσίαζαν μια εξαιρετική έκδοση […]»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα