Χ. Χολέμπας: Από εδώ και στο εξής δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε

15:41 25/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Η νίκη-πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους Έλληνες σε κάθε μεριά του πλανήτη. Για τον Χοσέ Χολέμπας, ο στόχος που είχε η ελληνική ομάδα πριν το ταξίδι στη Βραζιλία έχει επιτευχθεί, ενώ αναφερόμενος στον προσεχή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, την έκπληξη του εφετινού Μουντιάλ, Κόστα Ρίκα, είπε ότι «από εδώ και στο εξής δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».

«Όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο», εξήγησε ο αριστερός μπακ, Χοσέ Χολέμπας, με δηλώσεις του στο επίσημο site
της UEFA. «Είχαμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι στην άμυνα και από εκεί προσπαθήσουμε να "χτίσουμε" το παιχνίδι μας στην επίθεση. Είχαμε τον έλεγχο και σε καμία στιγμή δεν εγκαταλείψαμε το σχέδιό μας. Σταθήκαμε άτυχοι όταν δύο συμπαίκτες μας υποχρεώθηκαν νωρίς-νωρίς να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο, όμως ακόμη και τότε δεν τα παρατήσαμε. Καταφέραμε να επικρατήσουμε και δικαίως βρισκόμαστε στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων».

Σχετικά με τη μυστική συνταγή της πρόκρισης, δεν έκρυψε ότι «όλα οφείλονται στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Βασιζόμαστε στην ομαδικότητά μας. Δυναμώσαμε την άμυνά μας, ενώ στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού δείξαμε πως διαθέτουμε και μια εξίσου δυνατή επίθεση, που μπορεί να σκοράρει. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ».

Όσον αφορά το ματς με την Κόστα Ρίκα την προσεχή Κυριακή, είπε ότι «κύριος στόχος μας ήταν να περάσουμε από τη φάση των ομίλων. Και τα καταφέραμε. Από τώρα και στο εξής δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα με την απαιτούμεη προσοχή. Έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας για να ανακτήσουμε τη δύναμή μας και να χαλαρώσουμε. Θα μελετήσουμε τον αντίπαλό μας. Είναι ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα