Έρχεται στον Πειραιά, το Πλοίο της Ειρήνης, την Κυριακή 7/9

14:31 4/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Στο λιμάνι του Πειραιά φτάνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου το Πλοίο της Ειρήνης, προερχόμενο από τη Μάλτα.

Αυτό είναι το 84ο ταξίδι του Πλοίου που ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου και θα επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου.

Μετά τον Πειραιά, το Πλοίο της Ειρήνης θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και από
εκεί θα κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα, επισκεπτόμενο λιμάνια της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας.

Το Πλοίο πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά όπλα, με 1400 επιβάτες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και πολιτών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές που πραγματοποιούν διεθνή εκστρατεία για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος που προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της χώρας.

Από τον Πειραιά μέχρι την Κωνσταντινούπολη με το Πλοίο θα ταξιδέψει οκταμελής ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων, η οποία θα ενημερώσει -σε εκδηλώσεις εν πλω- τους επιβαίνοντες στο πλοίο, για το κυπριακό πρόβλημα και τους αγώνες για την ειρήνη στην Κύπρο.

Μέχρι την Κωνσταντινούπολη, στο πλοίο θα επιβαίνει και ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης Πάνος Τριγάζης, καθώς και στελέχη της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014».

Η εκδήλωση υποδοχής του πλοίου θα γίνει στις 10 πμ στο λιμάνι του Πειραιά με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων και προσωπικοτήτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Γαβρίλης, προσκάλεσε αντιπροσωπεία του Πλοίου της Ειρήνης και τις ελληνικές φιλειρηνικές οργανώσεις να επισκεφθούν το κτίριο της Περιφέρειας στον Πειραιά, ενώ πρότεινε επίσκεψη και στον χώρο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Το Πλοίο της Ειρήνης είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Ιαπωνία και δημιουργήθηκε από τους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι για την προώθηση της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέχρι το δυστύχημα στη Φουκουσίμα επικέντρωνε τις δράσεις του στην απαγόρευση των πυρηνικών όπλων με ομιλίες από επιζήσαντες. Από τη Φουκουσίμα και μετά τοποθετείται κατά της πυρηνικής απειλής συνολικά (περιλαμβανομένων και των εργοστασίων και των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου). Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν περιλαμβάνονται στους επιβαίνοντες Χιμπακούσα (επιβιώσαντες των ατομικών βομβών) καθώς είναι ελάχιστοι και πολύ ηλικιωμένοι. Ήδη από πέρυσι η σκυτάλη είχε περάσει σε απογόνους τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα