Φ. Ρέσλερ στο Bloomberg: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο "κούρεμα" του χρέους της

12:50 26/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους με συνέντευξή του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg και δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ίδιου πρακτορείου.

Η διατήρηση της πίεσης που προκύπτει από τον «τεράστιο» όγκο του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι η χώρα εφαρμόζει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομική πολιτική προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, δήλωσε
ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε έδωσε χθες στο Βερολίνο.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγωγών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη», είπε ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Το χρέος στην Ελλάδα είναι τεράστιο και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει. Παρά ταύτα, το να κόψουμε δρόμο δεν θα αποτελούσε λύση, στην πραγματικότητα θα έκανε μόνο μακρύτερη τη διαδρομή», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη που έδωσε. «Η υγιής δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας από την άλλη αποτελούν τη σωστή διέξοδο. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, όπως διάσωση ή κουρέματα» ούτε τύπωμα χρήματος, το οποίο έχει αποτύχει να τονώσει τις οικονομίες που επιζητούν να ξεφύγουν από τη δυσπραγία τους.

Ο υπουργός ανέφερε τον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας ως πεδίο συνεργασίας που θα ωφελήσει την Ελλάδα. «Μία έξυπνη ενεργειακή υποδομή βοηθά την πραγματική οικονομία», δήλωσε. «Οι ανάμεικτες εμπειρίες» με τους Έλληνες ομολόγους του στην προηγούμενη κυβέρνηση είναι τώρα παρελθόν, δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι έχει γίνει πρόοδος στη μείωση του κόστους εργασίας και της αποκρατικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα