Γερμανία: Δεύτερη χώρα υποδοχής οικονομικών μεταναστών στον κόσμο

00:55 21/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Γερμανία ξεπέρασε τον Καναδά και την Αυστραλία και πλέον έχει γίνει ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για τους μετανάστες μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσελκύοντας πλέον πολλούς πολίτες κρατών της νότιας Ευρώπης που εξωθούνται να μεταναστεύσουν από τις χώρες καταγωγής τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η Γερμανία ανέβηκε στη δεύτερη θέση το 2012, σύμφωνα με την έρευνα για τη μόνιμη μετανάστευση που δημοσιεύθηκε
σήμερα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το 2009 βρισκόταν στην όγδοη θέση.

«Πρόκειται πραγματικά για έκρηξη – χωρίς καμία υπερβολή. . . καμία άλλη χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ δεν έχει βιώσει τέτοια αύξηση», δήλωσε ο Τόμας Λίμπιγκ, ειδικός σε θέματα διεθνούς μετανάστευσης του ΟΟΣΑ, ο οποίος εδρεύει στο Παρίσι.

Ο αριθμός των μόνιμων μεταναστών στη Γερμανία, δηλαδή αυτών που αποκτούν το δικαίωμα να μείνουν για τουλάχιστον ένα έτος ή πολύ περισσότερο στη χώρα υποδοχής, αυξήθηκε κατά 400.000, ή κατά 38% το 2012, με τους μετανάστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες να είναι η πλειονότητά τους, σύμφωνα με την μελέτη.

Ο ΟΟΣΑ διευκρινίζει ότι οι μετανάστες στη Γερμανία διαθέτουν πλέον περισσότερες επαγγελματικές δεξιότητες για την εύρεση εργασίας, από ότι τα παρελθόντα έτη. Οι περισσότεροι μετανάστες προήλθαν από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός προέρχεται από χώρες της νότιας Ευρώπης, καθώς οι πολίτες δελεάζονται από την ισχυρή οικονομία και τη δυναμική αγορά εργασίας της Γερμανίας, όπως αναφέρει η μελέτη του ΟΟΣΑ.

Στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα – χώρες οι οικονομίες των οποίων επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά από την κρίση χρέους και τα κυβερνητικά προγράμματα λιτότητας – η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί , αφήνοντας την αίσθηση ότι οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να μεταναστεύσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα