Γερμανία: "Γκρέμισαν τα τείχη" για την πρωταθλήτρια κόσμου

14:42 15/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας έλαβε σήμερα χώρα στο Βερολίνο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να καλωσορίσουν την αποστολή της εθνικής ομάδας, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το οποίο ήταν το πρώτο σε Μουντιάλ για την ενωμένη Γερμανία. Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της «νατσιονάλμανσαφτ» προσγειώθηκε με καθυστέρηση περίπου μιάς ώρας στο αεροδρόμιο Τέγκελ, λόγω καθυστέρησης στην αναχώρηση της πτήσης της "Lufthansa" από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πρώτος που βγήκε
από το αεροσκάφος ήταν ο αρχηγός των «πάντσερ», Φίλιπ Λαμ, ο οποίος κρατούσε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο «γλυκός» καιρός που επικρατούσε στη γερμανική πρωτεύουσα επέτρεψε σε πολύ κόσμο να συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ειδικά διαμορφωμένη περιοχή για τους φιλάθλους, πολλοί εκ των οποίων ανέμιζαν σημαίες και φορούσαν τρίχρωμες γιρλάντες (μαύρο, κόκκινο και χρυσό). Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» σε αυτό το πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου η εθνική Γερμανίας παρήλασε στους δρόμους του Βερολίνου πάνω σε ένα μαύρο ανοιχτό λεωφορείο που έφερε τις ημερομηνίες των τεσσάρων τροπαίων που έχουν κατακτήσει τα «πάντσερ» (1954, 1974, 1990, 2014).

«Πω, πω, τι συμβαίνει εδώ; Τρέλα!» έγραψε στο "Twitter" ο -σκόρερ του τελικού- Μάριο Γκέτσε από το λεωφορείο, καθώς αυτό κινείτο με ρυθμούς... σαλιγκαριού, λόγω του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να αποθεώσει τους πρωταθλητές κόσμου. Στη συνέχεια η ομάδα έφτασε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου διεθνείς και τεχνικό επιτελείο, τους οποίους καλωσόρισε επίσημα ο δήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Βοβεράιτ, έτυχαν υποδοχής ηρώων. «Είμαστε όλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε «Γερμανία! Γερμανία!» ο προπονητής της «νατσιονάλμανσαφτ», Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος φορούσε γιαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι με ένα τεράστιο νούμερο "1". Στη συνέχεια πήραν τη... σκυτάλη οι Γκέτσε, Αντρέ Σίρλε και Μίροσλαβ Κλόζε, οι οποίοι άρχισαν να τραγουδούν, διασκεδάζοντας το πλήθος.
Keywords
Τυχαία Θέματα