Η Ρωσία Τώρα: Εντοπίστηκε νέο παγκόσμιο δίκτυο κυβερνοκατασκοπείας

17:28 25/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι ειδικοί της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Kaspersky αποκάλυψαν ένα εξελιγμένο δίκτυο ηλεκτρονικής κατασκοπείας με στόχους διπλωματικούς, κυβερνητικούς, ερευνητικούς και βιομηχανικούς σε διάφορες χώρες. Το δίκτυο ονομάστηκε «Κόκκινος Οκτώβρης» και είναι πιθανό να εμπλέκονται και ρωσόφωνοι προγραμματιστές.

Η δράση των εγκληματιών του κυβερνοχώρου είχε ως στόχο την απόκτηση εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων, που προσφέρουν πρόσβαση σε συστήματα ηλεκτρονικών
υπολογιστών, σε προσωπικές φορητές συσκευές και δίκτυα εταιριών, καθώς και τη συλλογή στοιχείων γεωπολιτικού χαρακτήρα. Οι δράστες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία, σε δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και σε ορισμένα κράτη της Κεντρικής Ασίας.

Τον Οκτώβριο του 2012 οι ειδικοί των εργαστηρίων Kaspersky, γνωστής εταιρίας ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, ξεκίνησαν την έρευνα για μια σειρά από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ηλεκτρονικά δίκτυα διεθνών διπλωματικών αποστολών. Στην πορεία της διερεύνησης των περιστατικών αυτών, οι χειριστές ανακάλυψαν ένα μεγάλο δίκτυο κυβερνοκατασκοπείας. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση «Κόκκινος Οκτώβρης» είχε ξεκινήσει από το 2007 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε την είδηση εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα