Νετανιάχου: Η Χαμάς, υπεύθυνη, για τα δεινά στη Λωρίδα της Γάζας

00:26 7/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς είναι «υπεύθυνη» για τα δεινά στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η Χαμάς είναι η υπεύθυνη για την καταστροφή και τους θανάτους» στη Λωρίδα της Γάζας,
είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 90% των νεκρών αυτής της σύγκρουσης» θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν η Χαμάς είχε αποδεχθεί νωρίτερα την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία.

«Η τραγωδία στη Γάζα είναι ότι κυβερνάται από τη Χαμάς», κατήγγειλε ο Νετανιάχου. Η Χαμάς «πρέπει να αποκλειστεί από τη μεγάλη οικογένεια των κρατών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ήταν «δικαιολογημένη» και «ανάλογη» με την απειλή που αποτελεί το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς.

Εξάλλου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό» η Παλαιστινιακή Αρχή να διαδραματίσει ρόλο στην ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Είμαστε έτοιμοι να τους δούμε να διαδραματίζουν έναν ρόλο (. . .). Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την ανοικοδόμηση της Γάζας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για θέματα ασφαλείας να έχουμε αυτές τις συζητήσεις και αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον ο Νετανιάχου επανέλαβε το πόσο σημαντική θεωρεί το Ισραήλ την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, με τον οποίο συνομίλησε σήμερα το απόγευμα, συμφώνησε σε αυτό το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα