Ολομέλεια-Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να σπείρει την αμφιβολία

Στην αποτυχία όλων των σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει την κυβέρνηση και στα εσωκομματικά του προβλήματα, απέδωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου καταλογίζοντάς του ότι στην πιο καθοριστική φάση της διαπραγμάτευσης επιχειρεί να σπείρει την αμφιβολία.

Αφού ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι πριν από ενάμισυ μήνα ο κ. Τσίπρας απέρριπτε πρόταση δυσπιστίας, έθεσε
το ερώτημα «Τι άλλαξε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για να αναθεωρήσει μια τόσο βασική πολιτική;» για να απαντήσει ταυτοχρόνως: «Ο πρώτος λόγος ήταν η αποτυχία όλων των σχεδίων του, ο δεύτερος ότι μετά την ομολογία στο Τέξας ότι μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική ο ΣΥΡΙΖΑ κόντευε να γίνει ρεμπέτ ασκέρ. Επειδή ερχόταν αντιμέτωπος με το πρόβλημα της πολλαπλής ταυτότητάς του - που πήρε σχιζοειδείς διαστάσεις στην περίπτωση της Ευρωζώνης - επέλεξε να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Κι ενώ γνώριζε ότι δεν θα είχε καμία τύχη η πρότασή του φάνηκε να προέχουν οι εσωκομματικές του ανάγκες».

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει την ταχύτερη έξοδο από το Μνημόνιο ότι επιλέγει να σπείρει την αμφιβολία. «Κι ενώ δεν εκπλήσσεται κανείς γι αυτό αφού έγινε σαφές ότι η καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεμιτό μέσο για την κατάληψη της εξουσίας, αντιθέτως έκπληξη προκάλεσε η αφορμή της ΕΡΤ για την κατάθεση της πρότασης» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Στο σημείο αυτό, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επισήμανε ότι έχει κριθεί η συνταγματικότητα της πράξης κατάργησης η δε επέμβαση της αστυνομίας για τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης πέραν της αποκατάστασης της νομιμότητας έγινε και σε συμμόρφωση με το ΣτΕ. Η απόφαση του ΣτΕ, πέραν της επικύρωσης της κατάργησης της ΕΡΤ όριζε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη μετάδοση εκπομπών από τη ΔΤ, εξήγησε.

Παρόλα αυτά, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν παρέλειψε να παραπληροφορήσει να προβεί σκόπιμα ψεύδη και σε ωμή απόπειρα συκοφάντησης ότι η κυβέρνηση κατήργησε την ΕΡΤ για να υπηρετήσει συμφέροντα. Σε απάντηση ο κ. Κεδίκογλου κατέθεσε το ΦΕΚ της 12ης Αυγούστου με το οποίο εκχωρείται στη ΝΕΡΙΤ φάσμα συχνοτήτων χωρίς αντάλλαγμα δύο διαύλων για οκτώ προγράμματα.

Όπως εκτίμησε δε η ΕΡΤ επελέγη γιατί μετά τον τερματισμό της κατάληψης και την διάψευση των προσδοκιών να γίνει το Ραδιομέγαρο Κούγκι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε να καταβάλει την τελευταία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Την εκτίμηση επιβεβαιώνει η χθεσινή στάση βουλευτών έξω από το Ραδιομέγαρο και πάλι όμως η παράσταση ήταν κατώτερη των προσδοκιών του » είπε χαρακτηριστικά.

Επειδή δε κατηγορήθηκε η Αστυνομία «επειδή εκτέλεσε την αποστολή της και δεν υπάκουσε στις εντολές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Κεδίκογλου «υπενθύμισε» την κριτική που άσκησε όταν βουλευτές της ΧΑ είχαν επιχειρήσει κάτι ανάλογο. «Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έσπευσε να επισημάνει ότι ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται με τις πράξεις του και να διευκρινίσει «Είναι μεν άλλο πράγμα να ασκείς βία κι άλλο να δικαιολογείς τη βία και τα δύο είναι καταδικαστέα σε μια δημοκρατική πολιτεία: δεν υπάρχει δικαιολογημένη βία».

«Όπως ο πυρηνικός όλεθρος δεν κάνει διακρίσεις και θα μας αφάνιζε όλους έτσι και η βία έχει μία και μοναδική μορφή και απειλεί όλη την κοινωνία. Η βία δεν είναι η μαμή της ιστορίας όπως πιστεύουν ορισμένοι από σας ομνύοντας στο Ευαγγέλιο του Μαρξ. Η βία είναι ο βιαστής της ιστορίας και εδώ στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά και την έχουμε πληρώσει πανάκριβα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας ο κ. Κεδίκογλου «ευχήθηκε» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταφέρει να παρουσιάσει κάποιες στοιχειωδώς έστω προτάσεις μέχρι το 2016 γιατί τότε θα γίνουν εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα