Ουκρανία: Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από τις ταραχές στο Κίεβο

22:51 18/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 22.51

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν σκοτωθεί 10 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν αστυνομικοί και οι υπόλοιποι 7 πολίτες.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο ζήτησε από τη Δύση να παρέμβει για να σταματήσει η βία. "Οι αρχές σκόπιμα προκάλεσαν προβοκάτσιες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές
δια της βίας" ανέφερε στην ανακοίνωσή του στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι έχει εξαπολύσει "πόλεμο ενάντια στον ίδιο του το λαό" και εξελίσσεται σε "αιματοβαμμένο πρόεδρο".

Ο Κλίτσκο υποστήριξε ότι η επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) συνιστά "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" και κάλεσε τους ηγέτες των δημοκρατικών χωρών να μην παραμένουν απαθείς "ενώ ένας αιματοβαμμένος δικτάτορας δολοφονεί τον λαό του".

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία κάλεσε απόψε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Κίεβο να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους ή στα σπίτια τους ώστε να μην εμπλακούν στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην πόλη, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ενημέρωση 20.04
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Κίεβο, εκ των οποίων οι επτά ήταν πολίτες και οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δώσει τελεσίγραφο στην αντιπολίτευση να τερματίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα για να επιστρέψει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Ωστόσο, διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι απόψε το δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι περίπου 30 διαδηλωτές έχουν μπει στο κτίριο όπου έχει στηθεί ένας πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών. Οι μονάδες αυτοάμυνας των διαδηλωτών φυλούν την είσοδο του δημαρχείου το οποίο έχει μετατραπεί σε "γενικό επιτελείο της επανάστασής" τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα