Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σπάει» τη σιωπή του ο ιατροδικαστής Καρακούκης – «Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που… μιλούν»

09:02 28/1/2023 - Πηγή: Enikos

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, για τους οποίους κατηγορείται η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής  Νίκος Καρακούκης.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, έδωσε απαντήσεις στις αιχμές που αφήνει

εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

«Επί ένα χρόνο δεν μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμηση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια. Ο έμπειρος ιατροδικαστής επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Ο κ. Καρακούκης απάντησε στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τα οποία «είναι κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή», όπως υποστήριξε. Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών. «Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας τον κ. Ευτυχιάδη να κάνει την ιστολογική εξέταση», είπε ο κ. Καρακούκης. Ανέφερε ότι απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την ίδια ιστορία. «Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», είπε καταλήγοντας ο κ. Καρακούκης.

«Τα στοιχεία που… μιλούν για τα δύο παιδιά»

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», δήλωσε ο κ. Καρακούκης.

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δεν λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη που προκάλεσε το θάνατο. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου «μιλάνε» για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρακούκης αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή.

Καταλήγοντας ήθελε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τυχόν τον κατηγορεί.

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν συνηγορούν γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα