Bloomberg: H ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι «δεδομένη»

15:32 15/9/2015 - Πηγή: Aixmi

H ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι «δεδομένη», υποστηρίζουν πλέον οι οικονομολόγοι, κάτι που μόλις πριν δύο μήνες φαινόταν αδιανόητο…

Συγκεκριμένα, σε έρευνα του Bloomberg τον Ιούλιο, το 71% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν έβλεπαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης μέχρι τα τέλη του 2016, ενώ η ελάφρυνση χρέους αποτελούσε… όνειρο θερινής νυκτός.

Όμως,

σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο από το Bloomberg, δείχνει πως το 94% των οικονομολόγων πιστεύει πως μια ελάφρυνση όχι μόνο είναι δυνατή, αλλά είναι και πολύ πιθανή.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η κυριολεκτική διαγραφή ενός μέρους του χρέους είναι απίθανη, ωστόσο, η βοήθεια που θα δοθεί θα πάρει τη μορφή «χαμηλότερου επιτοκίου, πάγωμα περιόδων πληρωμής επιτοκίων ή μεγαλύτερη περίοδο χάριτος», τόνισε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management.

Οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση θα πραγματοποιηθούν «αμέσως μετά» την πρώτη αξιολόγηση, η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, προσθέτει το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα