Αυστρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί πρόσφυγες από ασφυξία σε φορτηγό-ψυγείο

11:32 28/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 70 πτώματα απομάκρυναν οι αυστριακές αρχές από το φορτηγό-ψυγείο που βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην ανατολική Αυστρία, κοντά στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Αλεξάντερ Μαράκοβιτς, η καταμέτρηση κατέστη πολύ δύσκολη λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία

για την ταυτότητα, την ηλικία και τις χώρες καταγωγής των ανθρώπων που πέθαναν από ασφυξία, πριν το όχημα περάσει σε αυστριακό έδαφος.

Η αστυνομία αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα στο ανατολικό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όπου εντοπίστηκε το φορτηγό.

Η νέα αυτή τραγωδία ανακοινώθηκε την ώρα που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής στη Βιένη με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που έχουν ζητήσει την εφαρμογή «σχεδίου δράσης» της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τις τρομερές αυτές ειδήσεις», δήλωσε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για μια προειδοποίηση, «για να αρχίσουμε δουλειά, να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και να επιδείξουμε αλληλεγγύη».

Keywords
Τυχαία Θέματα