Απειλητικός Σόιμπλε: Η Ελλάδα είτε ως μέλος του ευρώ είτε όχι…

02:24 24/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι η Γερμανία έχει εξετάσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά αμέσως μετά φρόντισε να θέσει το θέμα λέγοντας ότι η Ελλάδα είτε ως μέλος της Ευρωζώνης είτε όχι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Τι εννοεί, με τη δήλωσή του αυτή, δυο 24ωρα πριν από τις εκλογές;

Διαβάστε τι είπε στο Νταβός και θα δείτε την

αναφορά στους Έλληνες πολιτικούς και τις υποσχέσεις τους -σαφέστατος ο υπαινιγμός για τον Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν έχουμε εξετάσει τέτοιο σενάριο (εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ).

Είμαστε υπέρ του να μείνει ακέραιη η Ευρωζώνη, και κάναμε ό,τι μπορούσαμε μαζί με τους εταίρους μας, και με όλους τους θεσμούς για να το αποδείξουμε.

Οι όροι στα ευρωπαϊκά προγράμματα που εφαρμόστηκαν ήταν μέρος της δημοσιονομικής και οικονομικής Ένωσης, που δεν έχουμε στη διακυβέρνηση της Eυρωζώνης. Αλλά αυτό αποτελεί ένα από τα δομικά προβλήματα της Ευρωζώνης, ότι έχουμε μόνο κοινή νομισματική πολιτική. Γι αυτό η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης ή όχι, πρέπει να υποστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να είναι ανταγωνιστική. Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ, είτε ως μέλος της Ευρωζώνης, είτε όχι, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν καλλιεργήσει οι πολιτικοί στους Έλληνες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα