Απίστευτο: Οίκος ανοχής χρηματοδοτ​εί δημοτικό σχολείο στην Πάτρα

19:01 7/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Θυμάστε τον οίκο ανοχής «Σούλα», που πριν από λίγο καιρό είχε χορηγήσει ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας: Ε, τώρα ξαναχτυπά με νέα χορηγία!
Πού;

Σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν φωτοτυπικό μηχάνημα και μία βιβλιοθήκη, απευθύνθηκαν σε φορείς της πόλης, άλλα μάταια. Όπως αναφέρει μάλιστα ο δικηγόρος Δημήτρης Πεγλερίδης, πρόεδρος του Συλλόγου, έγιναν πολλές κρούσεις στους

τοπικούς φορείς, χωρίς κανένα απότέλεσμα.

Έτσι απευθύνθηκαν στον οίκο ανοχής «Σούλα» και στην ιδιοκτήτριά του, Χρυσούλα Αλευρίδου, η οποία δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη! Όσο για το ποσό; Πληροφορίες άναφέρουν ότι ανέρχεται στα 3.000ευρώ.

Και ενώ, λοιπόν, τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος δεν αποδέχεται χορηγία από οίκο ανοχής!

Διαβάστε τι είπε:

«Οι χορηγίες αποτυπώνουν το βαθμό ευαισθησίας της κοινωνίας μας, διαμορφώνοντας συνεκτικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι σχολικές μονάδες νομιμοποιούνται να αποδέχονται χορηγίες και, μάλιστα, όταν αυτές προέρχονται από τον οικείο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δημοτικό σχολείο διαπαιδαγωγεί τα νέα μέλη της κοινωνίας μας, υπαγορεύει το αξιακό τους σύστημα και διαμορφώνει τις στάσεις ζωής τους.
Θεωρώ, συνεπώς, αδιανόητο να επιτρέπεται να προσεγγίζεται η σχολική μονάδα αποκλειστικά για τη χρησιμοποίησή της ως όχημα και μέσο διαφήμισης για επιχειρήσεις οποιουδήποτε είδους.
Η εκμετάλλευση του σχολείου και κατ’ επέκταση των ίδιων των μαθητών από διάφορες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο, πολύ δε περισσότερο όταν το είδος και οι αρχές λειτουργίας της επιχείρησης η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει στη χορηγία, δε συνάδει με τις παιδαγωγικές αρχές και τη δεοντολογία του εκπαιδευτικού χώρου.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι συνθήκες της γενικευμένης κρίσης, την οποία όλοι βιώνουμε, δυσχεραίνουν την ικανότητά μας να διαχωρίσουμε το «σωστό» από το «λάθος». Το αποτέλεσμα είναι μέσα από κάποιες πρωτόγνωρες και παράδοξες για την κοινωνία μας ενέργειες να εγείρονται ζητήματα ηθικών αξιών, ειδικά όταν το πεδίο αναφοράς είναι η Εκπαίδευση.

Θεωρώ λοιπόν σκόπιμο να σας υπενθυμίσω, από την ιστορία, το παράδειγμα της Φρύνης, της διάσημης και πάμπλουτης εταίρας της αρχαιότητας, η οποία αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών της πόλης της Θήβας όταν προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα τείχη της με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί επιγραφή με το όνομά της. Η μη αποδοχή της συγκεκριμένης συναλλαγής μας υπενθυμίζει ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελεί αιτία εκφυλισμού των ηθικών αξιών.

Είναι, λοιπόν, καθήκον όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και, βεβαίως, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της σχολικής μονάδας, να διαφυλάττου

Keywords
Τυχαία Θέματα