Χώρα και λαός σε κατάσταση νιρβάνα

21:58 11/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Εννιά ημέρες πριν από τις εκλογές!

Χώρα, λαός και υποψήφιοι σε κατάσταση νιρβάνα! Λίγο πριν τον ύπνο τον βαθύ … Μασουλώντας ακατάσχετα φύλλα δάφνης!

Σε αυτό το θολό σκηνικό της αμεριμνησίας, άραγε θα προλάβουμε το ραντεβού της κάλπης; Ποιος ξέρει!

«Αν είναι να έλθει θε’ να ‘ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει!» που λέει και ο ποιητής.

Ποιος προηγείται;

Και ποιος νοιάζεται γι αυτό;

Ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, έχω την αίσθηση, πως δεν επιθυμούν να διακριθούν. Υποψιάζομαι -η καχύποπτη- πως δεν θέλουν να ξεφύγουν από το «μπουλούκι»!

Παρέα όλοι μαζί στα τσιπουράδικα, να πνίγουν τον νταλκά τους εκεί στα δύσκολα!

Δεν ξέρω εάν το πρόσεξες; Αυτή η αργκό του Μειμαράκη με σαγηνεύει!

Ποιος προηγείται, λοιπόν;

Και γιατί να προηγείται κάποιος σε παρακαλώ;

Τι έχουμε να χωρίσουμε; Ένα μνημόνιο !

Βάλε κάτω το πατρόν και ξεκίνα τη μοιρασιά ! Έχεις μισό μνημόνιο εσύ; Θα πάρω και μισό εγώ! Σωστό και δίκαιο! Χριστιανικό κυρίως, αλλά και βαθύτατα αριστερό. Έλα να αγαπηθούμε! Πιάνουμε όλο το εύρος. Δεν ξέρω εάν με καταλαβαίνεις αγάπη μου. Κι εάν δεν το έχεις καταλάβει, άκουσε Σταύρο «πρώτη φορά στα σοβαρά», για να αντιληφθείς πως έχουν τα πράγματα.

Τι έχει να χωρίσει εξάλλου ο Αλέξης από τον Βαγγέλη; Τίποτα, έτσι όπως τα έφερε η παλιοζωή! Μασούλησε την δάφνη σου και συνεχίζω..

Που λες …

Μπουσουλώντας έφτασα από την θολούρα μου στην τηλεόραση χθες, μήπως και διακρίνω το παλιό από το νέο, αλλά είχαν δραπετεύσει και τα δυο! Ένα μουστάκι είχε απομείνει ενθύμιο και το παγωμένο χαμόγελο της Φώφης σαν φωτογραφία μαθήτριας της έκτης δημοτικού!

Ποια πόλωση αγάπη μου; Για να υπάρχει πόλωση θα πρέπει να υπάρξει και λόγος!

Κι εδώ η μουργέλα είναι αφόρητη! Πού να τον βρεις τον λόγο; Πρέπει να τρέξεις να τον βρεις. Κι έτσι εκείνος φυγαδεύτηκε από τη Ζωή, η οποία τον κρατά γερά για τον επόμενο γύρο!

Ελλάς το υπνωτήριο!

Στις εκλογές του βαθύτατου τέλματος ακόμα και οι έννοιες λυγίζουν! Δεν αισθάνονται καλά!

Ο ψευταράκος γίνεται συγκυβερνήτης. Ο διαφθορέας μετατρέπεται σε συνομιλητή. Ο διαπλεκόμενος είναι καλοδεχούμενος συνεργάτης!

Τα λεξικά τρελάθηκαν πατριώτη! Οι λέξεις περιφέρονται παράλογες στους δρόμους αναζητώντας την αποκατάστασή τους.

Πρώτη φορά μια ήττα ερμηνεύεται ως νίκη μετά βεβαιότητας και ένας ταπεινωμένος συμβιβασμός βαφτίζεται ως η καλύτερη συμφωνία .

Ένας υπηρεσιακός πρόεδρος χρίζεται εθνοσωτήρας κι αφήνει όλους τους διαδόχους άναυδους! Πληροφορίες της στήλης θέλουν τα φύλλα δάφνης να λαμβάνονται εκεί με τις χούφτες!

Η αριστερή μελαγχολία μπλέκει με την γαλάζια αποφασιστικότητα!

Και οι δυο μαζί κάνουν κοκτέιλ εκρηκτικό! Και τότε εκεί κάνεις το «νοητικό άλμα», μασουλάς την δάφνη, για να μπορέσεις να εισέλθεις στην αδέσποτη πραγματικότητα.

Ο «κακός κι ανεύθυνος πρωθυπουργός που καταχρέωσε την χώρα φορτώνοντάς της νέο επαχθές μνημόνιο» επείγει να γίνει σύμμαχος και χέρι αριστερό του γαλάζιου προέδρου!

Ο Αλέξης μέσα στην απόγνωση φλερτάρει ανερυθρίαστα την Φώφη κι ας του απένειμε το Χρυσό Βατόμουρο! Και τώρα «στις εκπτώσεις» δηλώνει, πως μόνο Ευάγγελο δεν θέλει να δει ζωγραφιστό, ανοίγοντας την πόρτα αδιάκριτα σε όλο τον συρφετό.

Από την άλλη ο Καμένος μοιράζει υπουργεία στους αποτυχόντες ως το δεξί έστω χέρι του Αλέξη , ενώ ο Σταύρος δηλώνει θεματοφύλακας πάντων των μνημονίων και πασών των συμφωνιών, έστω και αδιάβαστων.

Παράλληλο πρόγραμμα σίγουρα υπάρχει και μην αμφιβάλλεις αγαπητέ! Σαν την παράλληλη σχέση είναι και αυτό! Αιωρείται, την υποπτεύεσαι αλλά ο ενδιαφερόμενος την μαθαίνει τελευταίος. Θα το μάθεις, λοιπόν, στο επόμενο εκλογικό ραντεβού.

Και μέσα στον νοητικό ορυμαγδό και την θολούρα μου, ο Λαφαζάνης μου κλείνει το μάτι και η Ζωή μου απαγορεύει ακόμα και να υποπτευθώ, να δω με οίκτο τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Κι ενώ υποκύπτω στην απειλή της, ο Βούτσης με ταράζει, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι μπορεί και να συνεργαστεί με τους πρώην συντρόφους του.. Πείτε το μας βρε παιδιά και έχω μαλώσει με όλη την γειτονιά γι αυτό το διαζύγιο!

Καλά μου το έλεγε η μανούλα μου: Ο πρώτος γάμος είναι ο ευλογημένος ! Κι εν προκειμένω ο γάμος ήτο αντιμνημονιακός! Τότε που τρίζανε τα πεζοδρόμια ενάντια στο επαχθές χρέος και το πλήθος παλλόταν!

Τώρα παρέα με τον Τσακαλώτο σύνορα δεν έχει η μοναξιά! Θέλεις τρεις Μειμεράκηδες για να ξεχάσεις!

Άσχετο! Γιατί διώχνουμε στο εξωτερικό τους πρόσφυγες, αφού μας κάνουν τζίρο; Το είπε η Τασία δις: «αυξήθηκε ο τζίρος στα νησιά»! Πώς; Από τις πολλές μπριζόλες και τις χωριάτικες που, από ότι μαθαίνω, είχαν μεγάλη ζήτηση! Πρόσφυγας και σπαλομπριζόλα! Προσφυγοπούλα και χωριάτικη με μπόλικο κρεμμύδι για να μην πλησιάζουν οι ανεπιθύμητοι! ΑΥΤΟ είναι πρόγραμμα- σταθμός! Γι αυτό και η Τασία κατέκτησε θέση στο Επικρατείας .Υπήρξε μια κόντρα με την Θεανώ μετά την μέγιστη σύλληψη της μαρμελάδας της αλλά ο Φλαμπουράρης βρήκε όπως πάντα την λύση! Δικαίωσε και τις δυο!

Πρόταση της στήλης: Nα προωθηθούν προς την κατεύθυνση αύξησης του τζίρου και οι μαρμελάδες της Θεανώς!

Keywords
Τυχαία Θέματα