Δεν θα ασκηθεί δίωξη στον οδοντίατρο που σκότωσε τον Σεσίλ το λιοντάρι

17:44 12/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ζιμπάμπουε δεν πρόκειται να ασκήσει τελικά δίωξη στον Αμερικανό οδοντίατρο για τη δολοφονία του λιονταριού τον Ιούλιο, καθώς ο ίδιος είχε λάβει νόμιμη άδεια για το κυνήγι, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πήγαμε στην αστυνομία και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα και αποδείχθηκε ότι ο Walter Palmer ήρθε στη Ζιμπάμπουε, διότι όλα τα χαρτιά του ήταν εντάξει» δήλωσε σχετικά η υπουργός Περιβάλλοντος Oppah Muchinguri-Kashiri στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ο Αμερικανός οδοντίατρος δεν θα μπορούσε να διωχθεί από το νόμο.

Ο Palmer

παραδέχθηκε ότι σκότωσε το 13χρονο λιοντάρι, το οποίο αποτελούσε αντικείμενο μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αλλά και τουριστική ατραξιόν, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς και ότι πίστευε πως είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για το κυνήγι.

Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε, ο Σέσιλ δελεάστηκε για να βγει από το εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου ζούσε προστατευμένος, με την χρήση κρέατος ως δόλωμα, προτού τον κυνηγήσουν, τον τραυματίσουν με ένα βέλος και τελικά τον αποτελειώσουν έπειτα από 40 ώρες που τον παρακολουθούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα