Είμαστε «από πάνω» στο Eurogroup αλλά θα πάρουμε ψίχουλα

11:22 12/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Και ξαφνικά οι ρόλοι αντιστράφηκαν! Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους εταίρους της σε ό,τι αφορά στην εκπλήρωση των υποχρέωσεών της. Στο αποψινό κρίσιμο Eurogroup αυτοί που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση δε θα είμαστε εμείς, αλλά οι Ευρωπαίοι, αφού η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης καταφθάνει στις Βρυξέλλες με το σύνολο των δεσμεύσεών της ικανοποιημένο μέχρι κεραίας, μετά

και τη χθεσινή ψήφιση με 167 «ναι» του προϋπολογισμού του 2013.

Εκείνοι θα τηρήσουν τις δικές τους;

Όχι, για την ώρα. Αυτό που περιμένουμε απόψε είναι μία πολιτική δήλωση που θα συγχαίρει την Ελλάδα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και θα υπόσχεται τη δρομολόγηση εξελίξεων, συμεπριλαμβανομένης και της δόσης…  προσεχώς.
Αυτό που, επίσης, περιμένουμε είναι να αποτυπωθεί (για ακόμη μία φορά) τόσο η αντιπαράθεση ΔΝΤ -Ευρώπης, όσο και η ενδοευρωπαϊκή διαφωνία για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά στην ελληνική κρίση. Με την ελπίδα, αυτή τη φορά, να φυσήξει αέρας αισιοδοξίας ότι «τα βουβάλια» βρίσκονται κοντά σε σημείο ισορροπίας.

Ως εκ τούτου, το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα από το σημερινό Eurogroup είναι, πέρα από την πολιτική δήλωση, και η χάραξη ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος καταβολής της βοήθειας.

Ας το δούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα