Επίθεση στη Δικαιοσύνη από την «Αυγή»

11:16 18/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, που ξεσήκωσε ομαδικά πυρά εναντίον της δικαιοσύνης, ήρθε η ώρα της «Αυγής» να τοποθετηθεί για το ζήτημα με το πρωτοσέλιδό της: «Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας ενώ το ρεπορτάζ σχετικά με τη δική της Ηριάννας, αναφέρει:

«Δεν ήταν απλώς μια απορριπτική απόφαση για αναστολή εκτέλεσης ποινής. Ήταν η ταφόπλακα στο εναπομείναν κράτος δικαίου, στον αμφισβητήσιμο νομικό πολιτισμό, στην κοινή λογική. Τρεις δικαστές έκριναν ότι η Ηριάννα με τη λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία

και ο Περικής, που αντιμετωπίζει σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θα πρέπει να συνεχίζουν να σαπίζουν στη φυλακή».

Επίσης, γίνεται εκτενή αναφορά στην πρόταση αλλά και το «παρελθόν» του εισαγγελέα Ιωάννη Προβατάρη:

«Η Ηριάννα και ο Περικλής οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου συνοδευόμενοι από πάνοπλους κουκουλοφόρους αστυνομικούς κι ενώ στην αίθουσα του Εφετείου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσααπό τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κι ενώ η πρόεδρος είχε απειλήσει το κοινό ότι θα αναβάλει τη δίκη αν δεν αποχωρήσουν οι όρθιοι από την αίθουσα, ξεκίνησε την απολογία της η νεαρή γυναίκα«.

Επιπλέον, στην «Αυγή» δημοσιεύεται και αντίστοιχο άρθρο του Θανάση Καρτερού όπου υπό τον τίτλο «Μη σκαλίζεις τη στάχτη», ο αρθρογράφος της εφημερίδας υπογραμμίζει:

«Όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα και την αφήνει στη φυλακή και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμισι τόνων ηρωίνης και τον βγάζει από τη φυλακή, όσ και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε«.

Παραπέμπει, μάλιστα, στη χούντα σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση:

«Μια παλιά ιστορία. Του 1970. Πολύ κοινή τότε. Ενας πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικασμένος με τον νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, κάνει αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκισή του μια και έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής. Το συμβούλιο την απορρίπτει με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια! Μιλάμε για τακτικούς δικαστές, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο να υπηρετούν το σύνταγμα, όχι για στρατοδίκες, έτσι; Και οι οποίοι υπηρετούσαν πειθήνια τη χούντα, που χρησιμοποίησε το σύνταγμα ως χαρτί υγείας.
Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη υπηρέτησε τη χούντα; Ναι και μια χαρά. Αφού την «καθάρισαν» οι χουντικοί από τα δημοκρατικά στοιχεία και από τους ανυπόφορα τυπικούς και γενναίους την κατέστησαν θεραπαινίδα της ανωμαλίας τους. και εφέτες ως πρόεδροι έστελναν για ψύλλου πήδημα ή με κατασκευασμένες κατηγορίες, κόσμο στη φυλακή και τακτικοί δικαστές τον άφηναν να σαπίζει εκεί. Και εισαγγελείς έχτισαν στις πλάτες αθώων καριέρες. Και αρεοπαγίτες έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Και άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε στο ανεξάρτητο βασίλειο των δικαστών.

Μη σκαλίζεις τη στάχτη, θα πείτε. Έχουν αλλάξει τα χρόνια, οι καταστάσεις και λοιπά. Φυσικά και ευτυχώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι ό,τι δηλώνει. Και όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα και την αφήνει στη φυλακή, και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμισι τόνων ηρωίνης, και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε. Γιατί, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και οι παλιές πληγές. Που πονούν και ματώνουν όταν διαπράττονται νέα εγκλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα