Γερμανία: Χάρηκε το αριστερό Die Linke, υπόνοιες για Grexit από βουλευτές της Μέρκελ

22:06 5/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Πολιτικοί όλων των γερμανικών κομμάτων τοποθετούνται ήδη για τα πρώτα αποτελέσματα στο δημοψήφισμα.
«Πώς το έλεγαν στο Mad Max; Τι όμορφη, όμορφη, όμορφη μέρα», γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η συμπρόεδρος του γερμανικού μετακομμουνιστικού κόμματος Die Linke, Κάτια Κίπινγκ και προσθέτει ότι το δημοψήφισμα

δεν αφορούσε την παραμονή στο ευρώ, αλλά την πορεία λιτότητας.

«Ο λαός μίλησε – νίκησαν! Εναντίον της απολυταρχικής Ευρώπης της λιτότητας και υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας», γράφει η Κ. Κίπινγκ.

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωσε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι μετά το δημοψήφισμα δεν βλέπει δυνατότητα για περαιτέρω πακέτα βοήθειας.

«Για μας ίσχυε πάντα η αρχή ότι η βοήθεια δίδεται έναντι μεταρρυθμίσεων. Αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση και εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα γι” αυτό και την στήριξη του λαού της, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να δοθούν νέα πακέτα βοήθειας», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους.

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα