Γιατί δε σιωπούν όσοι έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα στους δανειστές, όπως ο Πάγκαλος;

17:22 3/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συνολική διαπραγμάτευση που ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση με τους δανειστές και πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε στο πλευρό της, για να πετύχει το μέγιστο δυνατό για τη χώρα.
Γι αυτό και ακούγονται τελείως παράταιρες οι μίζερες και επιθετικές φωνές εναντίον της. Πολύ περισσότερο, όταν προέρχονται από εκείνους που απέτυχαν παταγωδώς, δένοντας την Ελλάδα στο ζυγό των δανειστών, χωρίς να επιχειρήσουν την παραμικρή

διαπραγμάτευση -έστω για τα προσχήματα.

Ένας εξ αυτών είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βγήκε στο ΒΗΜΑ fm και είπε φόρα παρτίδα ότι «η Ελλάδα οδηγείται σε πτώχευση».
Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Ιταλό πρωθυπουργό και μετά τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Τη στιγμή που ο Γιάννης Βαρουφάκης ετοιμάζεται να συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Ευρώπης.

«Βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο το σχέδιο Β, δηλαδή πτώχευση. Δεν θα μπορέσει να πληρώσει το κράτος τα οφειλόμενα, ούτε μισθούς και συντάξεις και έτσι θα επανέλθει η χώρα στη δραχμή», υποστηρίζει ο Πάγκαλος που ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου όταν η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, αποδεχόμενη όλους τους όρους των δανειστών.

Δεν θα ήταν καλύτερο να σιωπά; Δεν θα βοηθούσε και τον ίδιο να μη δείχνει χλευαστικός απέναντι σε μια νέα κυβέρνηση που -αν μη τι άλλο- προσπαθεί να κερδίσει κάτι για τους Έλληνες;
Δεν καταλαβαίνει ότι με όσα λέει θυμίζει σε όλους πόσα ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση της οποίας ήταν αντιπρόεδρος;

Κλείνοντας, σημειώνω ότι δεν υπήρχε -κατά τη γνώμη μου- έστω και ένας Έλληνας, που να διαφωνούσε με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Σύριζα. Όλες οι επιφυλάξεις (και οι δικές μου) εστιάζονταν στην ανεδαφικότητα των διεκδικήσεων και στο φόβο μήπως η απόλυτη επιμονή σ” αυτές οδηγήσουν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.
Τώρα είναι η ώρα της στήριξης των κυβερνητικών προσπαθειών. Θα υπάρξει χρόνος για κριτική, πολύ περισσότερο αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί πού πρέπει να συμβιβαστεί, χωρίς να σπάσει το σχοινί των ελληνικών συμμαχιών στην Ευρώπη και την Αμερική…

Keywords
Τυχαία Θέματα