Γλέζος: Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση στο Μαξίμου

14:33 29/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Aιχμές για την κυβερνητική πολιτική άφησε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha 989, κάνοντας λόγο για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει γίνει μία μετάλλαξη, άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Ο κόσμος ρωτάει τι άλλαξε, τα κοστούμια τούς άλλαξαν;».

Ο

κ. Γλέζος υπογράμμισε: «Λέμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνά; Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων και των συνελεύσεων» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε ιδρυτές και ισότιμα μέλη, υπάρχουν ισότιμες πολιτικές δυνάμεις».

Αν και τάχθηκε κατά του τρίτου μνημονίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος.

«Δεν είναι ώρα για διαζύγια. Εγώ δεν είμαι υπέρ της μιας άποψης και της μιας γραμμής» ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «αν μερικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανανεωθεί η ηγεσία οφείλουμε -και πριν τη συμφωνία- να ρωτήσουμε τα μέλη μας. Ενότητα χρειάζεται, όχι διασπάσεις», συνέχισε.

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεξαγάγει έκτακτο συνέδριο, διαρκές συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υποστήριξε πως «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας, οφείλει να προστρέξει στη βάση, στους οπαδούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα