ΗΠΑ: Οικογένεια βρήκε θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων

09:54 28/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων ανακάλυψε σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου στον Ατλαντικό, μία οικογένεια από τη Φλόριντα των ΗΠΑ που επιδίδεται στο κυνήγι θησαυρών.

Ειδικότερα, πρόκειται για 51 χρυσά νομίσματα διαφόρων ονομαστικών αξιών και 12 μέτρα συνολικά χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση.

Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα αποτελεί ένα τέλεια διατηρημένο νόμισμα που κόπηκε από τον βασιλιά Φίλιππο Ε” της Ισπανίας το 1715, γνωστό ως «ρεάλ».

Μέχρι

στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας Σμιτ – οι γονείς, Ρικ και Λίσα, και οι δύο γιοι τους μαζί με τη σύζυγο του ενός – που χρησιμοποιούν το πλοίο τους Aarrr Booty για ανέλκυση θησαυρών.

Σημειώνεται ότι οι Σμιτ βρήκαν τα νομίσματα σε βάθος 4.5 μέτρων κοντά στο Φορτ Πίερς, περίπου 210 χιλιόμετρα νότια από το Μαϊάμι.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους, η πολιτεία της Φλόριντα θα πάρει στη κατοχή της μέχρι 20% του ευρήματος για έκθεση σε πολιτειακό μουσείο, ενώ η οικογένεια Σμιτ και η εταιρία που κατέχει τα δικαιώματα στο ναυάγιο θα μοιραστούν το υπόλοιπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα