Καταιγιστική κριτική Τσακαλώτου κατά Τσίπρα

17:02 29/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Με καταιγιστική κριτική κατά του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει, τελικά, στα ψηφοδέλτια του Σύριζα.

Αποδοκίμασε ανοιχτά το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός του κόμματος, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος τους έλεγε πως «δεν

βγαίνει το πρόγραμμα χωρίς φορολόγηση των πλουσίων» και εκείνοι του απαντούσαν «θα χάσουμε ψήφους».

Κατήγγειλε τον ως λαικίστικο τον διαχωρισμό μνημονιακός -αντιμνημονιακός, που είχε κάνει η ηγεσία τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κατηγόρησε το κόμμα για αντιδημοκρατικότητα.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει, πάντως, την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές τόνισε ότι «η Αριστερά είναι για τα δύσκολα και ότι η αποτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς θα έχει πολλές επιπτώσεις».

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν η επισημάνσεις του πρώτον, ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν πρέπει να γίνει πρόγραμμα του Σύριζα και δεύτερον, ότι υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό να απομονωθούν κάποιες πτυχές του μνημονίου. «Γι αυτό χρειάζεται να αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε», σημείωσε.

Καταλήγοντας δήλωσε στα μέλη της πανελλαδική διάσκεψης του Σύριζα: «Μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη, θα δώσουμε τη μάχη και θα πάμε μπροστά».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα