«Κόντρα» άνευ τέλους ανάμεσα στην Ακρίτα και το The Toc

23:56 7/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Μια ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα σχετικά με την αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη στάθηκε αρκετή για να φέρει σύννεφα πολέμου ανάμεσα στη δημοσιογράφο και το ενημερωτικό σάιτ της Έλλης Στάη, TheTOC.
Ένα ανώνυμο άρθρο της ιστοσελίδας με τον τίτλο «Οι εισαγγελείς της σαπουνόπερας» γίνεται ευθεία αναφορά στην κα Ακρίτα κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» και «προσκλητήριο αυτοκτονίας» της δημοσιογράφου στον Μαρινόπουλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το επίμαχο άρθρο:

«Πόσο ακόμη λαϊκισμό μπορούν να αντέξουν τα μάτια μας και τα αυτιά μας; Εκεί που

πιστεύαμε ότι τα έχουμε δεί όλα, ήρθε και το ανείπωτο:Προσκλητήριο αυτοκτονίας! Ή καλύτερα,απαίτηση για αυτοκτονίες.

Γνωστή τηλε-σεναριογράφος (η Ελένα Ακρίτα) με αφορμή την τραγική αυτοχειρία του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, αφού του απένειμε τα «εύσημα» («αυτός είχε φιλότιμο…»), έθεσε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας μπροστά στο δίλημμα: Αν έχετε «φιλότιμο» ακολουθήστε το παράδειγμα. Αλλιώς είστε «αφιλότιμοι».

Είναι απορίας άξιο πως και πόθεν η εν λόγω κυρία απέκτησε το δικαίωμα να αποφασίζει περί ζωής και θανάτου. Να βγάζει πορίσματα για μια μακάβρια υπόθεση και να προχωρεί στη συνέχεια και σε εκτελεστικές αποφάσεις. Αποτελεί ακόμη μια περίπτωση της απίστευτης ελαφρότητας του «είναι» μέσα από τα λεγόμενα social media-δηλαδή κάθομαι στο σπίτι μου και αντί π.χ. να ξεπερνώ την ανία μου με κάποιους τρόπους, «πυροβολώ» και «βερμπαλίζω» στη «σοσιαλμιντιόσφαιρα»; ΄Η τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά;

Μέσα στο «σκοτεινό μεσαίωνα» των τελευταίων χρόνων που τα έχουμε ακούσει και διαβάσει όλα,ακουμπάμε τον πάτο: Τον κανιβαλισμό και τη ζουγκλοποίηση. Απονομή συλλογικής ευθύνης (και καταδίκης) σε ολόκληρες ανθρώπινες τάξεις και κοινότητες. Με «εισαγγελείς» κάποιους αυτόκλητους και σαλταρισμένους με μοναδικό «προσόν» την αναγνωρισιμότητά τους και την επιρροή στη δημόσια «μπλογκόσφαιρα». Και πυρ κατά βούληση.

ΥΓ: Η Ελενα Ακρίτα πολλές φορές δημόσια έχει απευθύνει «κατηγορώ». Μάλιστα για την κρίση μπορεί να φταίνε πολλλοί. Και επιχειρηματίες και πολιτικοί και δημοσιογράφοι και άλλοι. Αυτοί που προσέφεραν αφειδώς στους πολίτες τηλεσκουπίδια, σαπουνόπερες χαμηλής στάθμης, υποκουλτούρα, αυτοί που θησαύρισαν από το «όπιο του λαού» δεν έχουν καμμιά ευθύνη; Γιατί η κρίση εκτός από οικονομική είναι και πολιτισμική.

Να το πούμε αλλιώς: Κανένα καθρέφτη στο σπίτι σας δεν έχετε;

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα ήταν άμεση καθώς έστειλε μήνυμα ζητώντας από τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας να μάθει το όνομα του αρθρογράφου, όπως και του υπεύθυνου έκδοσης, ώστε να προβεί στις προβλεπόμενες νομικές κινήσεις.

Όμως η ιστοσελίδα επέλεξε να απαντήσει με το εξής κείμενο:

«Είναι προφανές ότι βρήκαμε τον «αδύναμο κρίκο» της κ. Ακρίτα. Ενώ αυτή έχει το απόλυτο δικαίωμα να κρίνει, να επικρίνει και να κατακρίνει τον οποιονδήποτε, ενίοτε με σηκωμένο δάχτυλο και φρύδι, αυτή φαίνεται ότι δεν δέχεται καμμιά κριτική. Και απειλεί με νόμιμες διαδικασίες. Στην περίπτωσή μας, όλα αυτά μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Ας κάνει ό,τι θέλει.

Επί της ουσίας τώρα, ο διάλογος μαζί της είναι εξ αρχής αδύνατος και στερείται ενδιαφέροντος. Το δημιουργικότερο για την ίδια είναι να διαβάσει προσεκτικά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που εισέπραξε από τα αγαπημένα της social media και να κάνει την αυτοκριτική της για το ατόπημα.

Όσο για τα αιτήματα να της αποκαλύψουμε το όνομα του «λιβελογράφου», της απαντάμε ότι σε «καταδοτικές» πρακτικές δεν συμπράττουμε. Το TOC είναι επώνυμο site και όλοι και όλες γνωριζόμαστε στην «αγορά». Αν δεν γνωρίζει,ας ρωτήσει. Θα μάθει αμέσως. Αυτά,προς το παρόν…»

Keywords
Τυχαία Θέματα