Ο Χρυσοχοΐδη​ς έχει πει «ναι» αλλά μπορεί να προκύψει Οικονόμου

19:10 6/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι για τη συμπλήρωση της κενής θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα σχέδια για επανατοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο της Κατεχάκη ανοίγουν «τρύπα» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, που δεν μπορεί να κλείσει ο πρωθυπουργός.

Αν δεν βρει λύση, πιθανότατα θα στραφεί στην υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου, τον οποίο στήριζε εξαρχής ο Αντώνης Σαμαράς

αλλά απέρριπτε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος σκεφτόταν να ορίσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διάδοχο του Χρήστου Παπουτσή, να μετακινήσει στο Ανάπτυξης τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και στη θέση του να τοποθετήσει (με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά) τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα.

Τα πράγματα, όμως, κόλλησαν ξανά σε ένσταση του ΠΑΣΟΚ, που είπε όχι στον Καλαμίδα με το επιχείρημα ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει τις εκλογές -άρα θα χρειαστεί ισχυρό πρόσωπο στο τιμόνι του.

Το θέμα θα είχε κλείσει από χθες αν ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί Σημίτη, είχε δεχθεί να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως του πρότεινε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Με δυό λόγια, ο μόνος που έχει πει εξαρχής «ναι» είναι ο Χρυσοχοΐδης -όπως σας έχουμε ενημερώσει από χθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα