Ο Τόλιος του Σύριζα, η πτώχευση και ο Σαμαράς

20:18 31/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον Σύριζα απ’ όση έκανε, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της κεντρικής του επιτροπής, με τη δήλωση ότι ως κυβέρνηση δεν θα πληρώνουν τους τόκους και τα χρεολύσια της χώρας -αυτό είναι απόφαση του συνεδρίου, έσπευσε μάλιστα να δηλώσει.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την υπόθεση με προσωπική δήλωση, στην οποία είπε ότι αποκαλύφθηκε η απόφαση που έκρυβε καλά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η απόφαση του συνεδρίου

είναι δεσμευτική για όλους τους», σημείωσε. «Να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι απίστευτο. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που έχει ακούσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

Ο Σύριζα έκανε μια μάλλον χλιαρή δήλωση, στην οποία δε διευκρίνισε αν όντως υπάρχει τέτοια απόφαση του συνεδρίου του. Διαβάστε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις που αφορούν σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτά, δηλαδή, που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει η ελληνική κυβέρνηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα