Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και τα «συντρίμμια» του δημοψηφίσματος

16:50 17/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Μέρκελ είπε στη γερμανική Βουλή ότι το δημοψήφισμα έφερε «συντρίμμια» στην Ελλάδα και αμφιβάλλω αν υπάρχουν πολλοί, πλέον, που διαφωνούν με την άποψή της αυτή.

Ποιοι αλήθεια έκαναν τις εισηγήσεις -καρμανιόλα;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης πρώτος απ”

όλους, που την κρίσιμη στιγμή εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ως υπουργός Οικονομικών, δεν πρόκειται να συμφωνήσει με το πακέτο Γιούνκερ. Αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπήρξε υπέρμαχος του δημοψηφίσματος.

Θυμίζω ότι 8 μέρες πριν εξαγγελθεί το δημοψήφισμα και 15 πριν από τη διεξαγωγή του, έγραφα σ” αυτή τη στήλη ότι «κάποιοι του εισηγούνται να το τραβήξει στα άκρα -και σε στάση πληρωμών- και προτείνουν δημοψήφισμα».
Τους χαρακτήριζα «Σοϊμπλιστές», μάλιστα, δεδομένου ότι πίεζαν -έστω ακούσια- να εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε από το 2011, το οποίο στόχευε στην έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Δυο μέρες νωρίτερα, σας ενημέρωνα ότι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έλεγε ότι «δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και θα αναγκαστούν οι δανειστές να μας προσφέρουν καλύτερη συμφωνία σε λίγες μέρες, διότι δεν θα αντέξουν στάση πληρωμών της Ελλάδας».

Όλη αυτή η ανοησία έπεισε τον πρωθυπουργό -πολύ περισσότερο που ένιωθε παγιδευμένος, μιάς που ο υπουργός του των Οικονομικών τασσόταν εναντίον της συμφωνίας. Σας το έγραφα αυτό στις 24 Ιουνίου, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης έχει διαφωνίες -Θα σιωπήσει ή θα τινάξει την “μπάνκα” στον αέρα»;

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο «Οχι» του 62% στο δημοψήφισμα, το οποίο από το ίδιο βράδυ μετετράπη σε «Ναι» από τον πρωθυπουργό, όταν διεπίστωσε με τρόμο ότι μπορεί να πεθάνει στα χέρια του η Ελλάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα