Πανούσης: Αναγκαίος ο ανασχηματισμός για όσους διαφωνούν με την συμφωνία

15:58 22/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να διώξει τον ίδιο ή να «διωχθούν» οι βουλευτές που του επιτίθενται δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον Βήμα Fm.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να συνυπάρχει με βουλευτές που τον βρίζουν και ότι μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να διώξει τον ίδιο ή να «διωχθούν» οι βουλευτές που του επιτίθενται.

«Να θέσω και το δικό μου πρόβλημα: Είναι δυνατόν να εμφανίζονται βουλευτές και να με βρίζουν με χαρακτηρισμούς;

Ή εγώ πρέπει να έχω κάνει λάθος και ο πρωθυπουργός πρέπει να με διώξει ή αυτοί έχουν κάνει λάθος και θα πρέπει να διωχθούν, εντός εισαγωγικών. Δεν γίνεται να συνυπάρχουμε όλοι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι αυτή η στιγμή, αλλά η στιγμή θα έρθει, μετά τη διαπραγμάτευση, στο τέλος – που όλοι ελπίζουμε να είναι αίσιο και υπέρ του ελληνικού λαού – και θα γίνει εκκαθάριση του τοπίου. Δεν γίνεται να συνυπάρχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσους θέλουν τη ρήξη τόνισε: «Αν άκουγα όλο το πακέτο, πάλι θα ήμουν αντίθετος εγώ, αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε μια πλήρης πρόταση. Η πρότασή τους μού φαίνεται ότι δεν είναι ολοκληρωμένη, είναι εστιασμένη στο νόμισμα. Τι σκέφτονται ακριβώς; Δεν είναι ζαριά ούτε είναι ηρωικό και πένθιμο τραγούδι που θα τραγουδήσουμε πέφτοντας στον γκρεμό. Αν, δηλαδή, υπάρχουν υπουργοί, οι οποίοι δεν αντέχουν, δεν θέλουν, διαφωνούν να εφαρμόσουν τη νέα συμφωνία που θα υπάρξει, είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός».

Τέλος, ο υπουργός χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως τη «μεγαλύτερη βραδυφλεγής βόμβα από τα οικονομικά μας (…) Αυτή τη στιγμή, η λύση είναι να φεύγουν ταχύτατα από τα νησιά. Εν πάση περιπτώσει, θα βρούμε λύση, με έναν τρόπο, να παραμένει ένας διαχειρίσιμος αριθμός στο νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα