Πώς ο «Μπάμπης ο Φλου» σχεδίαζε τη διάρρηξη στο σπίτι της Βίσση

13:25 6/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι… αδαμαντοδέτες και οι εκτιμητές πολύτιμων λίθων του Κολωνακίου, τα χυτήρια της δυτικής όχθης, οι ενεχυροδανειστές, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού και ο «μπον-βιβέρ» κλεπταποδόχος συνθέτουν το παζλ της ασυγκράτητης ροής χρημάτων στις τσέπες των Capo dei Capi (Αρχηγοί των αρχηγών) της μαφίας των ζάπλουτων Ρομά.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί, όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο πλουτισμός των «φαμιλιών» θα περιοριζόταν στη λεία των μετρητών. Τουλάχιστον

12 ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού κατηγορούνται για κλεπταποδοχή, ενώ για 15 ακόμη εξετάζεται η εμπλοκή τους, όπως γράφει αναλυτικά το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των «Κορλεόνε», που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, προκύπτει ότι οι αρχηγοί με τα παρωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο με το παρατσούκλι «Καμπέρης». Αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών ο «Σέφκης» επικοινωνούσε με τον κλεπταποδόχο και του έδινε ραντεβού για την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων, με τον τελευταίο να πληρώνει άμεσα με μετρητά.

Αλλοι εννέα «βαρόνοι» της μαφίας απευθύνονταν σε 35χρονο κλεπταποδόχο στο Μοσχάτο, για την αγοραπωλησία κοσμημάτων και ρολογιών. Πριν από τη συνάντηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής τού έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων, μέσω της εφαρμογής Viber, προκειμένου εκείνος να εκτιμήσει την αξία τους και να καθορίσει την αμοιβή του. Σε περιπτώσεις που ο 35χρονος δεν ήταν διαθέσιμος, το ρόλο του αναλάμβανε ο 63χρονος πατέρας του για να μη σταματήσει η ροή των κλοπιμαίων.

Ιδιαίτερο ρόλο στη διάθεση κλοπιμαίων, που αφορούσαν κοσμήματα και λίρες, είχε ένας 39χρονος από το Κερατσίνι. Σε αυτόν δίνονταν οι χρυσές λίρες προκειμένου να τις μεταφέρει σε χυτήριο στην οδό Χαβρίου στην Αθήνα, για τη μετατροπή τους σε πλάκες χρυσού.

Ο κλεπταποδόχος από το Μοσχάτο, στα μέσα Σεπτέμβρη, αντιλήφθηκε ότι η τηλεφωνική του σύνδεση πιθανόν παρακολουθείται από την Αστυνομία. Σε συνομιλία του με δικηγόρο, τον ρωτάει αν είναι δυνατόν να παρακολουθούν το τηλέφωνό του. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης και ήταν πιο προσεκτικός στις συνομιλίες του, ενώ για ένα χρονικό διάστημα απέφευγε να συνομιλεί με τους «βαρόνους» και τους ενημέρωνε στη θέση του ένας «συνεργάτης» του.

Από τη φυσική του παρακολούθηση προέκυψε ότι είχε ύποπτες συναλλαγές με ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, επισκευών ρολογιών, στις οδούς Κουμουνδούρου, Βουλής, Ερμού, Περικλέους, Χαβρίου, Ρόμβης και Ακαδημίας. Από τις επαφές και συναντήσεις του ίδιου κλεπταποδόχου ερευνάται η εμπλοκή άλλων έξι ιδιοκτητών χρυσοχοείων και ενεχυροδανειστηρίων.

Ο «Μπάμπης ο Φλου» και η διάρρηξη στο σπίτι της Βίσση

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τη διάρρηξη στην οικία της Άννας Βίσση σχεδίασε κι εκτέλεσε ο «Μπάμπης ο Φλου» κι ενώ η αστυνομία γνώριζε ότι επρόκειτο να γίνει χτύπημα, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει περιοχή και στόχο.

Στις 20.45 στις 9 Οκτωβρίου, οι δράστες διέπραξαν τη διάρρηξη και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε ένα κυπριακό διαβατήριο, δύο κλειδιά θυρίδας τραπεζών, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Την ίδια ημέρα, και υπολογίζεται περίπου 2 ώρες νωρίτερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια συνομιλία μεταξύ του «Μπάμπη του Φλου» κι ενός συνεργού του, όταν και συνεννοήθηκαν να συναντηθούν, αφού πρώτα πάρουν μαζί τους τα απαραίτητα εργαλεία.

Κατά το χρονικό διάστημα που τελέστηκε η διάρρηξη και ληστεία, τα κινητά τους ήταν απενεργοποιημένα ενώ στο διάστημα αυτό δεν καταγγέλθηκε κάποιο άλλο παρόμοιο περιστατικό με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η μαφία των Ρομά και γι’ αυτό θεωρείται βέβαιο ότι η μεταξύ τους συνομιλία αφορούσε το περιστατικό στην οικία της καλλιτέχνιδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα