Πόση πια ανοησία για να βγουν λάδι οι υπάνθρωποι τζιχαντιστές;

00:42 23/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Αποφάσισα να γράψω τις γραμμές που ακολουθούν, όταν άκουσα τα λόγια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τους πρόσφυγες της Συρίας και όταν διάβασα τις επισημάνσεις πολλών χρηστών του διαδικτύου για τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Ο Μακαριώτατος -τον οποίο πολύ εκτιμώ για την ταπεινότητά του και για τη μη κοσμική συμπεριφορά του- είπε ότι «εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που έβγαλαν τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους, δεν έφυγαν μόνοι τους, τους βομβαρδίσαμε εμείς

οι πολιτισμένοι γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας, τους καταδιώξαμε διότι τα εδάφη τους έχουν αξία -και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε, τώρα τους κλείνουμε τις πόρτες».

Και πολλοί συμπολίτες μας έγραψαν στα social media ότι τα χέρια των τζιχαντιστών όπλισε η οιονεί πείνα της Δύσης για τα χρυσοφόρα εδάφη της Συρίας και οι βομβαρδισμοί που τη συνόδευσαν.

Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ ασεβής έχω να επισημάνω προς τον ξεχωριστό προκαθήμενο της Εκκλησίας μας ότι τους Σύρους πολίτες κατάντησε πρόσφυγες ο φανατισμός των τζιχαντιστών, το τυφλό μίσος των θρησκευτικών ηγετών τους -και κανείς άλλος. Είναι αλήθεια ότι βοήθησαν αποφασιστικά στην ενίσχυση των υπανθρώπων του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους τόσο οι Αμερικανοί -με τη βλακώδη θεωρία του Μπαράκ Ομπάμα ότι θα ρίξει τον Άσσαντ και θα περιορίσει την επιρροή της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή- όσο και οι Τούρκοι, με τη γελοία κοσμοθεωρία των Ερντογάν–Νταβούτογλου ότι «ενισχύοντας τους Σουνίτες αδελφούς, διευρύνουμε τη δική μας ακτινοβολία, αλλά και γεμίζουμε τις τσέπες μας κάνοντας μαζί τους λαθρεμπόριο πετρελαίου».

Για μια ακόμη φορά διεπίστωσα την υπερχειλίζουσα ανοησία εκείνων που με δυσκολία συγκρατούν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι σκοτώθηκαν πολίτες δυτικών χωρών -οι κυβερνήσεις των οποίων βομβαρδίζουν τη Συρία και το Ιράκ. Στη ΄λογική΄ότι «καλά τους κάνουν, αφού τα αεροπλάνα τους σκοτώνουν γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά«. Άκουγα, μάλιστα, έναν εξ αυτών στο ραδιόφωνο να λέει το αμίμητο «εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε, διότι δεν βομβαρδίζουμε κανέναν, οι άλλοι ας πρόσεχαν».

Λες και ήξεραν οι δολοφόνοι τζιχαντιστές ποιους έστελναν στον άλλο κόσμο, όταν πυροδοτούσαν τις βόμβες στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Λες και δεν βρίσκονταν πολλοί Έλληνες μεταξύ εκείνων που επρόκειτο να ταξιδέψουν.

Προτείνω να βάλουμε στην άκρη τις ιδεοληψίες μας και να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια. Τα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους οπλίζει ο τυφλός φανατισμός, το μίσος που τους διδάσκουν οι ψυχοπαθείς ιμάμηδες -και κανείς άλλος. Και αν η Δύση -με πρώτο τον Μπαράκ Ομπάμα- βαρύνεται με ένα σφάλμα, αυτό είναι που δεν συνεννοείται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να εξαφανίσουν από προσώπου γης εκείνους που θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο στην εποχή των σπηλαίων…

Keywords
Τυχαία Θέματα