Σαμαράς: «Η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία» (BINTEO)

09:43 23/4/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία. Αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή στο mega το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή να αποφύγει το grexit ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια:

«Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει».

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Ξηρού διακινδυνεύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Σχετικά με την μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τόνισε «Κατ αρχήν ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι χούντα, τώρα νομοθετεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επί της ουσίας αυτός είναι ένας αναγκαστικός δανεισμός απελπισίας».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία ενω διευκρίνισε ότι δεν ζητά εκλογές.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν τον Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας μέσω του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση πάει σε σύγκρουση με τους εταίρους και μετά σε εκλογές ή δημοψήφισμα θα είναι σαν να ζητά νομιμοποίηση για την δραχμή. Σημείωσε επιπλέον, ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με τους εταίρους θα κάνει την Ελλάδα, Αργεντινή, ενώ αποκάλυψε ότι μιλάει συχνά με τον Μαριάνο Ραχόι και άλλους ηγέτες και ότι έχει κάνει αγώνα για να επιστραφεί το 1,9 δις του ΤΧΣ.

Παραδέχτηκε ότι η πολιτική λιτότητας που άσκησε ήταν σκληρή αλλά ότι ήταν απαραίτητη ενώ πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση «ακολουθεί τακτική απραξίας και χάνει χρόνο γιατί είναι σε σύγκρουση με τον εαυτό της».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε ερωτήματα του κοινού που βρισκόταν στο στούντιο αλλά και μέσω του twitter. Mεταξύ άλλων είπε:

-Αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ψήφιση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, για τα εσωκομματικά της ΝΔ μετά τις εκλογές και για το ότι δεν παραιτήθηκε ούτε οδήγησε το κόμμα σε συνέδριο απάντησε:«μετά από χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης, η ΝΔ είχε απώλεια μόνο 7%, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας, το κόμμα δεν μπήκε σε φάση εσωστρέφειας που αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο στον κ. Τσίπρα. Αυτή την στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ζήτησα αν θέλει κάποιο στέλεχος να βάλλει θέμα ηγεσίας να το κάνει αλλά κανείς δεν το έκανε.

Έθεσα εγώ το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν πάμε τώρα σε συνέδριο οι δημοσιογράφοι θα ασχολούνται μόνο με αυτό και θα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Αν έφευγα αυτή την στιγμή θα είχα την καταφρόνια ότι στην κρίσιμη στιγμή σηκώνομαι και φεύγω».

Keywords
Τυχαία Θέματα